Lucian Bute nu ar fi ajuns niciodata un nume respectat in boxul international daca nu si-ar fi autoimpus un regim de viata ordonat, fara excese, precum un adevarat profesionist.

In perioadele in care se pregateste pentru meciuri, Lucian s
Lucian Bute nu ar fi ajuns niciodata un nume respectat in boxul international daca nu si-ar fi autoimpus un regim de viata ordonat, fara excese, precum un adevarat profesionist.

In perioadele in care se pregateste pentru meciuri, Lucian se scoala, invariabil, la ora 6:30. La 7:00 este deja in sala, pentru primul antrenament al zilei, unul in care pune accentul pe pregatirea fizica si pe forta.

Urmeaza doua ore de somn, masa de pranz si antrenamentul de dupa-amiaza cu specific tehnico-tactic. Lucreaza la sac sau cu sparring-partneri, totul sub supravegherea atenta a antrenorului Stephane Larouche.


RELAXARE. "Nu prea imi gatesc singur, asa ca seara ies in oras, la restaurant, impreuna cu prietenii de aici. Cand ajung acasa, citesc o carte sau ma uit la televizor, iar la ora 22:00 sunt in pat. Altfel nu as putea fi in plenitudinea fortelor la antrenamentul de a doua zi dimineata. asta este programul meu sase zile din sapte", recunoaste campionul mondial. In Canada se simte ca acasa. Oamenii il indragesc pentru ca este deschis, sincer, il opresc pe strada pentru un autograf sau o poza, iar el nu-i refuza niciodata. Ii este dor de cei de acasa, cu care vorbeste des la telefon. Pentru un tanar de 27 de ani, Montreal este un oras plin de tentatii, dar Lucian stie ca mai are multe de demonstrat in ring, asa ca nu vrea sa abdice de la stilul de viata sobru pe care si l-a ales. "Abia dupa meciuri ma mai relaxez. Cand nu mai am antrenamente, imi permit sa ma scol mai tarziu. Ma plimb, fac cumparaturi, ma intalnesc cu prietenii. Dar cel mai mult imi place cand vin in Romania, la ai mei. Aici simt ca imi incarc bateriile pentru urmatoarele provocari", spune Lucian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.