Un soldat american, investigat pentru uciderea a trei irakieni, a fost achitat de crima, a informat armata americana, sambata, dupa cum relateaza Reuters. Totusi, o Curte martiala americana, l-a gasit vinovat pe sergentul Michael Hensley, un lunetis
Un soldat american, investigat pentru uciderea a trei irakieni, a fost achitat de crima, a informat armata americana, sambata, dupa cum relateaza Reuters. Totusi, o Curte martiala americana, l-a gasit vinovat pe sergentul Michael Hensley, un lunetist din Batalionul 1 Aeropurtat, pentru plasarea ilegala a unei pusti AK-47 langa un irakian mort. Hensley este unul dintre cei trei militari americani acuzati de uciderea unor irakieni in incidente separate, in timpul operatiunilor americane din 14 aprilie si 11 mai, in apropiere de orasul Iskandariya, la 40 kilometri sud de Bagdad. Acuzatiile au fost formulate in urma plangerilor inaintate de alti militari americani catre autoritati.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.