In trimestrul al treilea al acestui an au fost livrate la nivel mondial cu 39,3% mai putine PDA decat anul trecut.

Piata mondiala a PDA-urilor a incheiat cel de-al 15-lea trimestru consecutiv de declin in ceea ce priveste numarul de unitati livrate.

Potrivit unui studiu IDC, producatorii de astfel de dispozitive au livrat pe piata 728.894 de unitati in trimestrul al treilea al acestui an, cu 39,3% mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar cu 1,5% mai mult decat in trimestrul anterior.

Potrivit analistului IDC Ramon Llamas, specializat in tehnologia dispozitivelor mobile, piata PDA-urilor s-a aflat sub o presiune constanta din partea telefoanelor mobile, care incorporeaza tot mai multe dintre caracteristicile PDA-urilor.


CONCURENTA. In privinta celor mai importanti jucatori de pe aceasta piata, Palm ramane liderul incontestabil, chiar daca nu a mai lansat un model nou de mai bine de doi ani. HP ocupa locul secund in trimestrul trei, in septembrie anuntand intentia de a lansa o serie de noi dispozitive, printre care 111 Clasic Handheld si 211 Enterprise Handheld.

Mio se situeaza pe pozitia a treia, aceasta companie inregistrand o crestere continua datorita faptului ca toate dispozitivele produse sunt dotate cu GPS. Fujitsu-Siemens, cu succesul seriilor C si N din regiunea EMEA, respectiv Sharp, care isi livreaza dispozitivele exclusiv pe piata japoneza, completeaza acest clasament.