ZAPADA. Viscolul continua sa se manifeste in statiunea montana Ranca, in timp ce in restul localitatilor gorjene este o zi insorita.Manifestat cu intensitate deosebita in dupa-amiaza zilei de sambata si in cursul noptii in statiunea Ranca, situata la
ZAPADA. Viscolul continua sa se manifeste in statiunea montana Ranca, in timp ce in restul localitatilor gorjene este o zi insorita.Manifestat cu intensitate deosebita in dupa-amiaza zilei de sambata si in cursul noptii in statiunea Ranca, situata la 1.800 de metri altitudine in Masivul Parang, viscolul a continuat si duminica dimineata, dar mai moderat. Lucratori ai Bazei Serviciului Salvamont din Ranca au precizat ca stratul de zapada a scazut sub 15 centimetri din cauza viscolului, in conditiile unei temperaturi de minus 7 grade, cat se inregistra la primele ore ale diminetii de duminica. Potrivit lui Ion Chiriac, primarului orasului Novaci, localitate in componenta careia intra Ranca, viscolul de sambata seara a blocat intr-adevar drumul de urcare spre statiune in zona 'Florile albe', la circa 10 kilometri distanta de centrul civic.DRUMARI. Cu toate acestea, nu s-au inregistrat probleme de circulatie, pentru ca turistii veniti la munte de obicei de vineri seara nu coboara de aici decat duminica dupa-amiaza. In zona se afla echipe ale Sectiei Drumuri Nationale Targu-Jiu, dotate cu doua  UNIMOG-uri si o turbofreza, pentru a actiona in caz de inzapezire a DN 67 C Novaci-Ranca. Situatia hidrologica  din ultimele 24 de ore, intocmita de Sistemul de Gospodarire a Apelor Gorj, punea in evidenta faptul ca la ora 7,00, in judet, temperaturile erau cuprinse intre minus 2 grade, la Sadu, si plus 5,8 grade, la Godinesti, toate localitatile fiind insorite.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.