Bancile se bat in promotii menite sa atraga clientii in agentii. Imprumuturi cu comision zero, asigurare de viata gratuita sau creditul pre-aprobat sunt doar cateva dintre oferte.

S-a dat startul promotiilor de Craciun pentru acordarea de imprumuturi bancare cu facilitati menite sa ispiteasca clientii. Imprumutul cu comision de acordare zero este prezent in promotiile mai multor banci care au fost dispuse sa renunte pana la sfarsitul acestui an la comisionul de acordare. Alpha Bank are o astfel de promotie prin care ofera posibilitatea de a lua credite imobiliare fara a mai plati comisionul de acordare. Concret, un client care contracteaza in aceasta perioada un credit beneficiaza de un castig de 2% din valoarea creditului. De exemplu, cine imprumuta o suma de 40.000 de euro este scutit de plata a 800 de euro. Si portughezii de la Milennium Bank au lansat pe piata inca din noiembrie creditul de nevoi personale fara taxa de acordare si cu asigurare gratuita. Promotia este valabila pentru toate creditele cu o valoare mai mare sau egala cu 5.000 de euro, aprobate si acordate pana la 31 decembrie 2007.


DOBANDÅ MAI MICÅ. Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC)  ofera credite cu dobanzi promotionale la imprumuturile imobiliare, auto si cele la nevoi personale cu ipoteca. Dobanda este cu doua puncte procentuale mai mica pentru imprumuturile in lei garantate cu ipoteci si depozite colaterale. Astfel, la creditul imobiliar, rata dobanzii a coborat de la 9,50% la 7,50%, la creditul auto de la 9,75% la 7,75%, iar la creditul de nevoi personale cu ipoteca de la 12,75% la 10,75%. Cine contracteaza un astfel de imprumut in aceasta perioada va beneficia de dobanda promotionala pana la sfarsitul lunii februarie, dupa care se revine la dobanda standard a bancii.


PERMANENT. Exista insa si banci care au renuntat definitiv la anumite comisioane sau care dau clientului o suma de bani nerambursabila la semnarea contractului de creditare. Raiffeisen Bank a lansat creditele pre-aprobate pentru clientii fideli, carora le ofera cecurile de fidelitate, adica oferte pre-aprobate de imprumut. Clientul prezinta cecul si buletinul si in 24 de ore beneficiaza de suma pre-aprobata. Bank Post ofera tuturor celor care doresc un credit ipotecar o suma de bani egala cu 4% din valoare creditului, bani nerambursabili.