"In momentul in care alegi drumul spre succes pentru ca doresti sa fii prima sau aceea care face o minune trebuie sa renunti la cateva lucruri in stanga sau in dreapta. Nu este neaparat nevoie sa fii gimnasta", ne-a marturisit "Zana de la Montreal".

"In momentul in care alegi drumul spre succes pentru ca doresti sa fii prima sau aceea care face o minune trebuie sa renunti la cateva lucruri in stanga sau in dreapta. Nu este neaparat nevoie sa fii gimnasta", ne-a marturisit "Zana de la Montreal". Nadia Comaneci implineste astazi 46 de ani.

"Sunt o simpla romanca..." "Nadia Comaneci de astazi fata de cea de la 14 ani care spulbera recordurile la Montreal traieste intr-un alt timp. Sunt mamica, sotie, am un business, am o viata personala de care sunt foarte multumita. Calitatile pe care le aveam atunci le am si acum.

Imi este foarte greu sa spun ce am avut in plus fata de celelalte gimnaste de valoare. Cred ca am fost nascuta cu un talent, care probabil putea fi pierdut daca nu as fi fost la momentul potrivit acolo unde eram, la Onesti. A fost o coincidenta fericita pentru mine faptul ca s-a intamplat totul in Onesti. Am convingerea ca sunt foarte multi copii care au talent, dar nu au sansa. Cand ajung in Onesti, acum am sentimentul acela de dor, pentru ca am petrecut foarte mult timp acolo. Imi aduc aminte perfect in fiecare zi cum mergeam la antrenament, unde ma opream, pe unde treceam. Acele momente imi vor ramane mereu in memorie. Sigur ca treci si prin momente grele cand te gandesti ca este momentul sa te retragi. Cred ca face parte din viata de zi cu zi. Fiecare om trece prin aceste momente si cred ca taria parintilor mei mi-a dat puterea sa merg mai departe, sa continuu ceea ce am inceput. Datorez succesul meu parintilor mei. Nu am inceput gimnastica cu gandul sa castig vreo olimpiada. Este adevarat ca trebuie sa ai un tel, dar eu am inceput, pentru ca mi-a placut. Mi-am propus mult mai putin decat ceea ce am realizat si ma gandesc acum la viata pe care o am. Dupa 20 de ani de cand m-am retras din gimnastica, tot ceea ce realizez acum este datorita experientei castigate in anii de gimnastica. Ma consider o romanca, o persoana simpla, necomplicata, care tine foarte mult la prieteni si care ii ajuta intotdeauna pe cei din jur atat cat poate. Realizarea care mi-a adus cele mai mari satisfactii este fiul meu. Profesional, succesul de la Montreal. Probabil ca am un singur regret: ca nu am reusit sa castig titlul mondial absolut.

Ziua de nastere mi-o voi petrece in Oklahoma, pentru ca la data de 16 noiembrie sarbatorim centenarul Oklahomei. Va fi un mare concert country, iar eu impreuna cu sotul meu vom introduce pe scena o cantareata faimoasa, Amy Grant. De la anul ce urmeaza in viata mea imi doresc sanatate. Imi doresc sa vin mai des in tara pentru a fi alaturi de familia mea. Vreau sa fac acest lucru din ce in ce mai des, pentru ca ai mei au ajuns deja la o varsta si vreau sa petrec cat mai mult timp cu ei."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.