Unii patroni nu-si doresc angajati, ci sclavi. Mai rau e ca nu li se pare nimic in neregula cu asta.   Desi traim in era trainingurilor, a teambuiding-urilor si a strategiilor de motivare a personalului, in Romania inca mai exista, printre
Unii patroni nu-si doresc angajati, ci sclavi. Mai rau e ca nu li se pare nimic in neregula cu asta.   Desi traim in era trainingurilor, a teambuiding-urilor si a strategiilor de motivare a personalului, in Romania inca mai exista, printre patroni, relicve ale relatiilor de munca din anii 1990, cand angajatorii isi permiteau sa le spuna angajatilor nemultumiti ca mai sunt zece in fata firmei gata sa le ia locul. Cel mai bun exemplu in acest sens a aparut saptamana aceasta pe un site de recrutare - un anunt postat de o firma de confectii metalice care si-a trecut la obiectul de activitate, printre multe altele, "fabricarea altor produse manufacturiere, constructii de cladiri" si "cursuri de prim-ajutor cu personal de specialitate". O combinatie surprinzatoare, dar nu despre asta este vorba. Firma cauta "salariat / salariata" si are si un "candidat ideal". Astfel, "salariatul" trebuie sa fie "nefumator / nefumatoare, iar daca nu se poate abtine, sa cunoasca regulile care se impun", "sa fie comunicativ, dar sa vorbeasca numai ceea ce trebuie" si "sa-i placa lucrurile frumoase si facute cu bun gust".     Din pacate insa, sclavii nu pot fi posedati decat trupeste. Patronul firmei de mai sus vrea ca angajatii sa-i citeasca si gandurile. Asa ca printre "cerinte" se numara si urmatoarea: "Sa citeasca din priviri si sa dovedeasca astfel calitati alese". Surprinzator e ca vor cateva zeci de persoane, telepate probabil, sa-i citeasca privirile patronului respectiv, asa ca si-au trimis CV-urile pentru postul de "salariat/salariata".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.