Fostul tehnician al echipei Chelsea s-a enervat pentru ca piciul Pedro l-a denigrat in fata fiicei sale de 11 ani, Matilde. Mutu a povestit in trecut ca era insultat de Mourinho la antrenamente: "Fuck you, Mutu!", "Fucking Romania!"

Marii antrenori ai lumii au si ei momente de ratacire, stresul acumulat pe banca tehnica rabufnind in cele mai neasteptate moduri. Ca si Ilie Balaci la Universitatea Craiova, bonomul sir Alex Ferguson a fost filmat aruncind cu gheata dupa jucatori in vestiarul de la Manchester United, iar impunsaturile dintre el si Arsene Wenger au depasit de cele mai multe ori disputele dintre doi gentlemeni.

Jose Mourinho a coborit insa stacheta si mai jos. Conform "The Sun", fostul tehnician al echipei Chelsea a bruscat si a tras de urechi si de par un baiat in virsta de 12 ani, coleg de scoala cu fiica sa Matilde, dupa ce a auzit ca acesta l-ar fi insultat. Fara slujba dupa ce a fost concediat de Abramovici, tehnicianul se afla la scoala pentru a-si duce fiica acasa, dupa terminarea orelor. Directoarea scolii din Palmela (Portugalia), Isabel Simao, a declarat ca a vazut incidentul. „L-am vazut pe domnul Mourinho tragind de bratul copilului. Am stat apoi cu baiatul ca sa se calmeze. L-am intrebat daca domnul Mourinho l-a lovit sau l-a impins, dar a negat. Insa eu stiu ca l-a tras de par", a explicat Isabel Simao.

Directoarea a convocat imediat o sedinta a conducerii scolii, la care au fost prezenti si Mourinho si parintii baiatului de 12 ani. „S-a rezolvat totul. Jose Mourinho a cerut scuze. Baiatul si familia sa pareau sa fie multumiti. Pedro a plins putin, dar a acceptat scuzele. Din cite imi dau seama a fost o discutie tipica intre copii. Ea (n.r. - Matilde) a spus ca tatal ei este cel mai bun, insa baiatul i-a raspuns ca nu este adevarat", a mentionat Isabel Simao.

Adrian Mutu a povestit intr-un interviu despre carentele lui Mourinho in raporturile umane. "Poate portughezul e mai bun, cel mai bun chiar, dar nu se compara cu Don Cesare (n.r. - Prandelli, antrenorul de la Fiorentina) la partea umana, la comunicarea cu jucatorii. Intre mine si Prandelli exista un «feeling». Don Cesare n-ar fi zis niciodata «Fuck you, Mutu!» sau «Fucking Romania!» cind nu faceam ceva bine! Iar Mourinho mi-a zis asta de mai multe ori, inclusiv cind a fost acel scandal cu mine la Chelsea", declara Mutu.

Mitul "Bora Milutinovici" se clatina Mourinho nu este singurul care are probleme. Antrenorul sirb Bora Milutinovici nu a agresat nici un copil, la el fiind vorba doar de chestiuni profesionale. Sirbul care avea renumele de pompier a fost demis dupa numai un an din cei patru de contract pe care ii avea cu nationala Jamaicai, unde era platit cu un milion de dolari pe sezon. De la preluarea conducerii de catre tehnicianul sirb, Jamaica a ajuns pe locul 103 in clasamentul FIFA, aceasta fiind cea mai proasta clasare din istorie. In sapte meciuri amicale, Jamaica a inregistrat sase infringeri (1-8 cu Iran, 0-3 cu Vietnam, 0-2 cu Malaiesia si Elvetia, 0-1 cu Chile, 1-2 cu Indonezia) si un rezultat de egalitate (1-1 cu Panama). Milutinovici, in virsta de 63 de ani, este singurul antrenor din istorie care a pregatit cinci echipe nationale diferite la Cupa Mondiala: Mexic (1986), Costa Rica (1990), SUA (1994), Nigeria (1998) si China (2002).

Mourinho, selectiuni