Ancheta in cazul lui Nicolae Romulus Mailat, romanul de etnie roma acuzat de uciderea unei italience pe care a jefuit-o, intra maine intr-o noua faza.     Procurorii italieni urmeaza sa prezinte judecatorilor declaratiile romancei care l
Ancheta in cazul lui Nicolae Romulus Mailat, romanul de etnie roma acuzat de uciderea unei italience pe care a jefuit-o, intra maine intr-o noua faza.     Procurorii italieni urmeaza sa prezinte judecatorilor declaratiile romancei care l-a denuntat pe Romulus Mailat. Cum despre martora cu pricina (care l-ar fi vazut pe Mailat carand cadavrul italiencei ucise) se spune ca sufera de tulburari psihice, ramane la latitudinea magistratilor sa decida daca declaratiile ei au statut de probe in dosar. In acest moment, Mailat nu este inculpat, ci doar invinuit de omor cu circumstante agravante, viol si talharie. Potrivit avocatului sau din oficiu, Mailat isi sustine declaratia initiala, potrivit careia el i-a smuls doar poseta de pe brat victimei, dar nu a agresat-o in nici un fel. Rezultatele probelor ADN in acest caz vor fi gata in 60 de zile.     INCIDENT. Pana atunci insa, relatiile romano-italiene, destul de afectate in urma incidentului in care a fost implicat Mailat, continua sa dea semne de subrezenie. Decesul, ieri, al unei romance la periferia orasului italian Milano, in conditii inca neclare, fiind un nou episod generator de suspiciuni.     OMUCIDERE. Rozeta Duplea (39 de ani) a fost gasita moarta, in noaptea de vineri spre sambata, langa o baraca improvizata, care a luat foc intr-o zona de la periferia estica a orasului Milano. Cercetarile preliminare indica faptul ca baraca a luat foc de la o soba de gatit cu gaz, iar langa baraca a fost gasit trupul femeii, care avea capul spart. Unul dintre medicii de pe ambulanta sosita la fata locului a constatat traumatismul cranian, probabil rezultatul unei agresiuni. Persoana care a anuntat politia, la miezul noptii, a fost concubinul femeii, de nationalitate marocana. Potrivit agentiei AGI, anchetatorii au exclus varianta unui gest xenofob la originea acestei omucideri. Ancheta continua, arma crimei nefiind gasita inca la ora redactarii acestui material.     DEFILARE. Pe de alta parte, tot ieri, dar la Bucuresti, circa 50 de persoane, majoritatea tineri anarhisti, au defilat intr-un mars impotriva discriminarilor de orice forma, dar mai ales a celor pe criterii etnice, ca reactie la situatia creata in Italia si la decizia de expulzare a romilor de acolo pentru fapta unui singur reprezentant al etniei rome. Ei au purtat pancarte cu mesaje gen: "Pana nu sunt toti liberi, toti suntem prizonieri", "Solidaritate in diversitate" sau sloganuri anarhiste precum "No flags, no nations, no borders, no patriots" (Fara steaguri, fara natiuni, fara granite, fara patrioti).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.