Eurodeputata Alessandra Mussolini, membra a formatiunii italiene Alternativa Sociala, a anuntat vineri retragerea din grupul Identitate-Traditie-Suveranitate (ITS) din Parlamentul European, ca reactie la "ofensele" aduse familiei sale de catre lideru
Eurodeputata Alessandra Mussolini, membra a formatiunii italiene Alternativa Sociala, a anuntat vineri retragerea din grupul Identitate-Traditie-Suveranitate (ITS) din Parlamentul European, ca reactie la "ofensele" aduse familiei sale de catre liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, relateaza ASGMedia, citata de MEDIAFAX.

"Ca urmare a comunicatului trimis de Corneliu Vadim Tudor, vicepresedinte al Senatului roman si presedinte al Partidului Romania Mare, care a ofensat grav familia mea si pozitia exprimata in mod liber referitor la siguranta cetatenilor italieni supusi agresiunilor continue din partea cetatenilor romani, am comunicat presedintelui PE ca nu mai sint conditiile pentru a ramine in grupul ITS", afirma Alessandra Mussolini.

Decizia nepoatei dictatorului italian vine insa la scurt timp dupa ce presedintele ITS, Bruno Gollnisch, anuntase ca grupul se va separa de Alessandra Mussolini daca se va dovedi ca a facut afirmatiile jignitoare la adresa poporului roman invocate de europarlamentarii PRM ca motive pentru retragerea din ITS, relateaza AFP. "Nu stim exact continutul declaratiilor lui Alessandra Mussolini, dar nu exista nici o ambiguitate: nu confundam actiunile citorva infractori cu poporul roman. Daca se va dovedi ca Mussolini a insultat poporul roman si nu-si retracteaza afirmatiile, atunci ne vom separa de ea", a subliniat Gollnisch.

Alessandra Mussolini a facut declaratiile in urma agresiunii mortale care a vizat o italianca saptamina trecuta si care este imputata unui roman. "In fata unei astfel de bestialitati, ambasadorului roman ar trebui sa i se ceara sa paraseasca tara si orice cetatean roman sa fie considerat indezirabil. (...) Romanii si-au facut din delincventa un mod de viata", a subliniat nepoata fostului dictator italian intr-un interviua acordat ziarului Cotidianul.

Daca retragerea celor cinci europarlamentari PRM ar fi dus la desfiintarea ITS, plecarea Alessandrei Mussolini nu va afecta in nici un fel grupul de extrema-dreapta care a fost infiintat cu doar zece luni in urma, dupa aderarea Romaniei la UE. Grupul Identitate-Traditie-Suveranitate a fost inregistrat la 15 ianuarie in PE gratie aderarii Romaniei la UE. Pe linga cei sase romani (cinci peremisti plus Mircea Cosea, care a parasit PNL dupa ce a primit verdict de politie politica din partea CNSAS), din ITS mai fac parte sapte deputati din Frontul National Francez, printre care Jean-Marie Le Pen si fiica sa Marine, trei belgieni din Vlaams Belang, doi italieni din partide diferite, un austriac, un britanic si un bulgar. Pentru formarea unui grup sint necesari 20 de deputati provenind din cinci state membre. Grupul beneficiaza de mai multe subventii europene.

Inainte sa afle de retragerea Alessandrei Mussolini, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, comunica vineri ca partidul sau va face un anunt legat de posibila inscriere intr-un grup parlamentar european dupa alegerile din 25 noiembrie si a precizat ca liberalii sau socialistii europeni nu reprezinta o optiune pentru PRM. Surse din rindul europarlamentarilor PRM ne-au declarat ca dupa retragerea Alessandrei Mussolini partidul isi va schimba decizia si ramine in cadrul ITS.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.