Curtea suprema din Rusia este de parere ca Nicolae al II-lea, sotia acestuia si cei cinci copii ai lor nu pot fi reabilitati, confirmand astfel o decizie a Parchetului general rus, din 26 septembrie. In noiembrie 2006, un tribunal din Moscova a consi
Curtea suprema din Rusia este de parere ca Nicolae al II-lea, sotia acestuia si cei cinci copii ai lor nu pot fi reabilitati, confirmand astfel o decizie a Parchetului general rus, din 26 septembrie. In noiembrie 2006, un tribunal din Moscova a considerat ca refuzul Parchetului general de a reabilita familia tarului Nicolae al II-lea este ilegal. In iunie 2007, Parchetul general a primit solicitarea de a reevalua aceasta problema. Potrivit Parchetului general, Nicolae al II-lea, sotia acestuia, Alexandra, si cei cinci copii ai lor, deveniti prizonieri ai CEKA, politia politica a lui Lenin, care i-a executat pe 17 iulie 1918 la Ekaterinburg, in muntii Urali, nu au fost victime ale represiunii politice, ci ale unui asasinat premeditat, de drept comun. Tarul si membrii familiei sale au fost canonizati in august 2000, ca martiri, de Biserica ortodoxa rusa, care a spus ca acestia au indurat suferintele cu noblete, rabdare si umilinta. Recent, oamenii de stiinta rusi anuntasera ca au gasit oasele a doi dintre copiii tarului Nicolae al II-lea. Expertii au mai declarat, de asemenea, in urma testelor, ca este foarte posibil ca osemintele gasite in luna iulie, langa Ecaterinburg, sa fie ale lui Alexei, mostenitorul tronului, si ale Mariei, sora lui mai mare. Ramasitele pamantesti ale celor doi erau singurele care lipseau. Cele ale restului familiei au fost descoperite in anul 1991. Felul in care au disparut cei doi copii ai familiei regale ruse a fost unul dintre cele mai mare mistere nedezlegate ale sangeroasei revolutii socialiste din Rusia. Dupa ce au fost impuscati, corpurile tarului si ale familiei au fost arse, aruncate in acid, iar apoi, ramasitele au fost aruncate intr-o groapa. Osemintele au au fost exhumate in 1991, dupa dezintegrarea Uniunii Sovietice. Finalizarea analizelor de indentificare a osemintelor a durat ani de zile, iar apoi au fost ingropate in 1998 cu slujba religioasa la catedrala Sfintii Petru si Pavel din St. Petersburg. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.