Mai multi lideri ai PPE au venit zilele acestea la Bucuresti, pentru a-i sustine pe democrati in campania pentru alegerea eurodeputatilor. Printre acestia, vicepresedintele grupului PPE, Hartmut Nassauer, si liderii formatiunii germane CDU/CSU, de as
Mai multi lideri ai PPE au venit zilele acestea la Bucuresti, pentru a-i sustine pe democrati in campania pentru alegerea eurodeputatilor. Printre acestia, vicepresedintele grupului PPE, Hartmut Nassauer, si liderii formatiunii germane CDU/CSU, de asemenea membra a PPE, Werner Langen si Markus Ferber. Cei doi europarlamentari atrag atentia Guvernului ca ar trebui sa depuna mai mult efort in desfasurarea reformelor, in special in domeniul Justitiei.
Werner Langen a declarat ieri la Bucuresti, dupa o intalnire cu liderii PD, ca a remarcat o "oboseala" a Guvernului roman in desfasurarea reformelor.
"Nu dorim sa ne amestecam in treburile interne ale Romaniei, dar am observat o anumita oboseala din partea Guvernului actual in ceea ce priveste reformele care trebuie sa fie desfasurate", a precizat Werner Langen. Acesta a afirmat ca, momentan, in Romania "problemele de politica interne sunt dominante, dar sunt neglijate reformele in domeniul Justitiei, unde trebuie facute progrese". "Am dori mai multe progrese si trebuie sa fie depuse mai multe eforturi, ca Romania sa foloseasca pe deplin posibilitatile UE si sa aiba un aport valoric, atat pentru Romania, cat si pentru UE", a spus Langen.
O declaratie similara a facut si europarlamentarul german Markus Ferber. Guvernul roman trebuie sa se intoarca la reforme, iar eforturile de pana acum nu sunt suficiente, a declarat Ferber pentru un post de televiziune. El a dat ca exemplu situatia din agricultura si faptul ca Romania ar putea pierde 25% din fondurile europene acordate in acest sector, daca sistemul de gestiune electronica al Agentiei de plati nu va fi functional pana la sfarsitul acestei luni. "Regulile sunt clare pentru toate cele 27 de state membre, nu este o regula speciala pentru Romania. Daca un stat membru nu reuseste sa implementeze acest sistem software, nu va primi bani de la contribuabilii europeni", a spus Ferber.
Eurodeputatul german critica in mod frecvent deciziile luate de Executivul de la Bucuresti. De exemplu, luna trecuta, el a declarat ca ordonanta de modificare a Legii raspunderii ministeriale este un pas inapoi in lupta anticoruptie din Romania, si demonstreaza ca reteaua coruptiei la nivel inalt nu a fost eradicata. "Voi cere comisarului Frattini sa recomande activarea clauzei de salvgardare pe Justitie.
Ordonanta Guvernului roman este clar un pas inapoi in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt", explica Ferber. De asemenea, in perioada suspendarii lui Traian Basescu din functia de sef al statului, Ferber a cerut excluderea UDMR din grupul popularilor europeni, intrucat a votat suspendarea lui Basescu, fapt care, in opinia europarlamentarului germen, nu corespunde valorilor PPE.PPE formeaza in cadrul Legislativului european cel mai mare grup parlamentar. In prezent, din Romania, PD, UDMR si PNŢCD sunt membre cu drepturi depline in cadrul PPE. Prin urmare, numarul de mandate obtinute de aceste trei formatiuni la alegerile din 25 noiembrie sunt importante si pentru grupul PPE. PD spera sa obtina minimum 12 mandate, iar UDMR unul sau doua. PNŢCD, cotat cu 1% in sondajele de opinie, este putin probabil sa atinga pragul electoral de 5% si, prin urmare, are sanse minime sa aduca vreun mandat grupului popularilor europeni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.