MASURI. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut miercuri intrarea in legalitate a spotului publicitar Fitness, difuzat pe B1 TV si Pro TV, intrucat dezinformeaza publicul. In spotul publicitar Fitness se spune ca batonul are un continut d
MASURI. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a cerut miercuri intrarea in legalitate a spotului publicitar Fitness, difuzat pe B1 TV si Pro TV, intrucat dezinformeaza publicul. In spotul publicitar Fitness se spune ca batonul are un continut de 90 de calorii, in loc de 90 de kcal, cate apar pe ambalajul produsului. CNA a decis miercuri sa someze B1 TV si Pro TV, cerand intrarea in legalitate a spotului publicitar, intrucat acesta dezinformeaza publicul.   INTOXICATII. Sapte elevi de la Scoala Generala nr. 8 din Brasov au fost internati la Spitalul de Copii, dupa ce au consumat dulciuri de la un chiosc din apropierea scolii. Directorul interimar al Autoritatii de Sanatate Publica Brasov, dr Elena Darstaru, a declarat ca este vorba despre o intoxicatie usoara, dupa ce copiii au consumat dropsuri, jeleuri si alte dulciuri. Aceasta a completat ca s-a decis internarea micutilor pentru a fi sub supravegherea atenta a medicului, dar starea lor nu este in pericol. Ea considera ca este absolut necesar ca aceste chioscuri  amplasate in curtea scolilor sau in imediata apropiere a acestora sa fie desfiintate, pentru a nu mai pune in pericol sanatatea copiilor.   NEREGULI. Mai multe sortimente de dulciuri care aveau termenele de valabilitate expirate din anii 2005 si 2006 au fost depistate de inspectorii Oficiului pentru Protectia Consumatorului Suceava intr-un magazin satesc din localitatea Paltin, iar comerciantul a fost amendat. Acestia au identificat ciocolata de casa (mijlocul lunii august 2006), napolitane cu ciocolata si oua de ciocolata (decembrie 2005), peste 100 de ciocolate (octombrie 2005) si biscuiti cu crema (iunie 2005). Produsele au fost distruse de inspectori, iar comerciantul a fost amendat cu 4.000 de lei, societatea urmand sa fie monitorizata.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.