Nicolicea a declarat ca, trimitand pentru a doua oara la Parlament un proiect de lege, Basescu a incalcat prevederile articolului din Constitutie care stabileste ca, inainte de promulgare, presedintele poate cere o singura data reexaminarea legii. In
Nicolicea a declarat ca, trimitand pentru a doua oara la Parlament un proiect de lege, Basescu a incalcat prevederile articolului din Constitutie care stabileste ca, inainte de promulgare, presedintele poate cere o singura data reexaminarea legii. In plus, a sustinut deputatul, Basescu a incalcat si prevederea potrivit careia, dupa o reexaminare sau dupa o sesizare de neconstitutionalitate, promulgarea unei legi se face in termen de 10 zile, termen depasit fara ca presedintele sa fi promulgat actul normativ. Pesedistul a insistat ca legea trimisa marti, de seful statului, spre reexaminare este aceeasi cu legea pe care acesta a trimis-o, tot spre reexaminare, in data de 12.01.2007. "Sa nu facem confuzia pe care o fac unii consilieri de la Cotroceni. Daca ar fi fost vorba de alta lege, asa cum sustine presedintele, ar fi trebuit sa aiba alt numar de inregistrare, alti initiatori", a argumentat Nicolicea. El a sustinut ca presedintele a retrimis legea in scopul de a tergiversa promulgarea acesteia si de a folosi politic referendumul pentru votul uninominal. Legea in cauza stabileste ca nu se poate organiza un referendum in aceeasi zi in care se organizeaza alegeri. Deputatul PSD a mentionat ca a solicitat presedintilor celor doua Camere sa sesizeze Curtea Constitutionala pentru un conflict de natura constitutionala intre Parlament si Presedintie, insa nu a primit inca un raspuns. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.