Reprezentantii Comisiei Europene sunt de parere ca legea privind autoritatea de reglementare in domeniul comunicatiilor ar putea afecta independenta institutiei fata de zona politica, scrisoarea comisarului UE pentru acest sector, trimisa la 26 octom
Reprezentantii Comisiei Europene sunt de parere ca legea privind autoritatea de reglementare in domeniul comunicatiilor ar putea afecta independenta institutiei fata de zona politica, scrisoarea comisarului UE pentru acest sector, trimisa la 26 octombrie, in care era exprimata ingrijorarea fata de acest aspect, neprimind inca nici un raspuns din partea autoritatilor romane.

Presedintele Traian Basescu a trimis marti Parlamentului, pentru reexaminare, legea de aprobare a ordonantei privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, pe motiv ca procedura de adoptare a legii a fost neconstitutionala. Basescu a mai aratat ca, in forma trimisa, legea prevede ca ANRCTI este o autoritate publica autonoma aflata sub controlul unic al Camerei Deputatilor, si nu sub controlul ambelor Camere ale Parlamentului, cum este cazul celorlalte autoritati publice autonome.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sustine ca ingrijorarile Comisiei Europene cu privire la preconizatele modificari legislative din domeniu sunt fara temei. MCTI formuleaza un raspuns detaliat la solicitarea comisarului european pe tema procedurii prin care MCTI va transmite ANRCTI anual o scrisoare ce va contine strategia Guvernului in domeniul comunicatiilor electronice.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.