Glaucomul cu unghi ingust nu este atat de frecvent, dar debuteaza cu dureri violente, spune prof. dr Monica Pop, directoarea Spitalului de urgente oftalmologice. Glaucomul cu unghi ingust ataca la varste mai tinere si este bilateral. Aceasta cr

Glaucomul cu unghi ingust nu este atat de frecvent, dar debuteaza cu dureri violente, spune prof. dr Monica Pop, directoarea Spitalului de urgente oftalmologice. Glaucomul cu unghi ingust ataca la varste mai tinere si este bilateral. Aceasta crestere a tensiunii din ochi debuteaza cu o durere violenta si nu trebuie confundat cu jena oculara. In glaucomul cu unghi ingust, ochiul este rosu, dureros si e o urgenta. Ochiul este rosu, dar nu foarte tare ca roseata, asemanator unei conjunctivite blande. Durerea nu cedeaza la algocalmin, iar daca omul cu glaucom cu unghi ingust inghite un antinevralgic e ca si cand ar pune benzina peste foc. Nu apare nici o ameliorare, ba, din contra, antinevralgicul continand cofeina "strange vasele", sporind hipertensiunea oculara. In atacul de glaucom, adica de glaucom cu unghi ingust, acuitatea vizuala devine foarte scazuta.  Un alt semn este ca pupila devine dintr-o data foarte mare si nu se mai misca. Cu alte cuvinte, pupila nu mai are reflexe si cand asezi lumina in ochii pacientului pupila nu se adapteaza si nu se micsoreaza.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.