Producatorul german de farmaceutice si chimice Bayer a raportat in primele noua luni un avans de 25% al profitului inainte de EBITDA, la 4,785 miliarde euro, in conditiile unei cresteri de 16% a vanzarilor, la 24,34 miliarde euro.
Compania a con
Producatorul german de farmaceutice si chimice Bayer a raportat in primele noua luni un avans de 25% al profitului inainte de EBITDA, la 4,785 miliarde euro, in conditiile unei cresteri de 16% a vanzarilor, la 24,34 miliarde euro.
Compania a consemnat un profit net de 4,64 miliarde euro, peste valoarea de 1,37 miliarde euro aferenta perioadei ianuarie-septembrie 2006.
In cel de-al treilea trimestru, Bayer a obtinut un EBITDA de 1,439 miliarde euro, in urcare cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, in contextul unui avans al vanzarilor de 4,5%, la 7,793 miliarde euro.
Grupul german a obtinut, in perioada iulie-septembrie, un profit net de 1,175 miliarde euro, fata de nivelul de 320 de milioane euro raportat in perioada similara a anului 2006. Divizia de produse chimice destinate sectorului agricol, CropScience, a inregistrat, in primele noua luni, un EBITDA de 1,062 miliarde euro, in crestere cu doar 0,3%, iar divizia Bayer HealthCare a raportat un EBITDA de 11 miliarde euro, in urcare cu 38,6%.
Bayer, care a inventat aspirina in urma cu mai bine de un secol, a cumparat anul trecut compania concurenta Schering, intr-o tranzactie de 17 miliarde euro, achizitie care a avut o contributie semnificativa la imbunatatirea performantelor diviziei de sanatate.
Grupul german estimeaza ca va obtine in acest an vanzari de peste 32 de miliarde euro. Vanzarile medicamentului Betaseron, destinat tratamentului sclerozei multiple, au inregistrat o crestere de 6,5% in trimestrul al treilea, in vreme ce vanzarile contraceptivului oral Yasmin si ale medicamentului Nexavar, utilizat in tratamentul cancerului, au avansat cu 35%, respectiv s-au dublat, la 76 milioane de euro.
Titlurile Bayer s-au apreciat cu peste 40% de la inceputul anului, in conditiile in care indicele pan-european Dow Jones din sectorul chimic a avansat cu 19%, iar indicele companiilor din domeniul sanatatii a inregistrat un declin de 11%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.