CSA sustine necesitatea acestei majorariAsigurarile de tip RCA se vor scumpi in 2008 cu 25% ca medie la nivelul pietei, scumpire care se va resimti inca din luna decembrie a acestui an, avand in vedere ca majoritatea soferilor isi incheie o astfel de
CSA sustine necesitatea acestei majorariAsigurarile de tip RCA se vor scumpi in 2008 cu 25% ca medie la nivelul pietei, scumpire care se va resimti inca din luna decembrie a acestui an, avand in vedere ca majoritatea soferilor isi incheie o astfel de polita inca din ultima luna a anului precedent, a declarat Bogdan Stan, directorul general al companiei de asigurari Asitrans.
"Trebuie sa ne asteptam la cresteri semnificative ale tarifelor RCA pentru anul viitor la nivelul tuturor companiilor din piata. Majorarea de tarif va fi in jur de 25% ca medie in piata pentru 2008, dar se va resimti inca din decembrie", a spus Stan.
In urma cu o luna, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a atras atentia societatilor de asigurari in vederea necesitatii de a mari pretul asigurarii obligatorii de raspundere civila auto pentru anul viitor, tinand cont de faptul ca din 2008 limita de raspundere este majorata cu 50%.
Totodata, CSA mentiona ca este necesara modificarea tarifelor de prima avand in vedere numarul crescut de evenimente rutiere ce au loc in afara granitelor Romaniei si care au o medie a cererii de despagubire de trei-patru ori mai mare decat in Romania.Asitrans vinde RCA in rateReprezentantii Asitrans spun ca societatea a venit in ajutorul soferilor printr-o dubla actiune. Astfel, Asitrans are tarifele RCA fixate pentru doi ani inca de la finele lui 2006, dar compania spune ca nu stie daca acestea vor fi mentinute pana la sfarsitul anului viitor, dar cel putin in prima parte a anului. "Daca la finele lui 2006 eram deasupra jumatatii ca tarif, acum ne vom regasi mai jos de aceasta jumatate", a spus Stan. De asemenea, directorul general al companiei afirma ca avand in vedere iminenta majorare a tarifelor RCA la nivelul intregii piete si, implicit, ingreunarea ca prima sa poata fi platita integral, Asitrans a introdus vanzarea RCA in rate pentru persoane fizice. Astfel, politele RCA cu valabilitate pentru un an se pot achita in 4 rate, iar cele valabile 6 luni se pot achita in 2 rate.Compania a subscris prime brute de 66,62 mil. leiPrimele subscrise de Asitrans Asigurari in primele noua luni ale anului s-au ridicat la 66,62 milioane lei, in crestere cu 34% fata de perioada similara din 2006, a anuntat Stan. In intervalul ianuarie-septembrie, valoarea despagubirilor a urcat cu 89%, la 27 milioane lei. Totodata, primele intermediate de brokeri au reprezentat 36% din totalul subscrierilor Asitrans, cu mult pentru media pietei, potrivit datelor companiei. Stan a mentionat ca firma si-a propus sa ajunga la o valoare a primelor brute subscrise de 50 milioane euro in 2008 si la 70 milioane euro in 2009.
Firma a raportat in primele noua luni un profit de 110.000 lei.
Asitrans face parte din grupul bulgar Eurohold, care a investit 12,5 milioane de euro pentru preluarea controlului asiguratorului roman, tranzactia incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.Eurohold va achizitiona un broker de pe piata de capital si un dealer autoGrupul bulgar Eurohold are in vedere achizitionarea unui broker de pe piata romaneasca de capital si un dealer auto, iar in urma cu o luna a cumparat Time Broker de Pensii Private, a spus directorul general al Asitrans. "Negocierile pentru cumpararea unui dealer auto si al unui broker de pe piata de capital au inceput deja", a precizat Bogdan Stan. El nu exclude posibilitatea ca grupul sa se gandeasca la un proiect greenfield in privinta brokerului de pe piata de capital, insa prioritatea o reprezinta achizitia. Referitor la achizitionarea dealerului auto, Stan a precizat ca grupul doreste sa implementeze modelul din Bulgaria, potrivit caruia un client poate avea posibilitatea sa cumpere o masina si, in acelasi timp, sa incheie o asigurare auto. "Vom avea un aport semnificativ din partea noului actionar al companiei in ceea ce priveste dezvoltarea business-ului", a adaugat Bogdan Stan.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.