Arcelor Mittal, cel mai mare producator mondial de otel, a platit ieri 647 milioane dolari pentru a prelua 28% din actiunile fabricantului chinez de produse din otel China Oriental Group, consolidandu-si astfel pozitia pe piata asiatica, transmite Re
Arcelor Mittal, cel mai mare producator mondial de otel, a platit ieri 647 milioane dolari pentru a prelua 28% din actiunile fabricantului chinez de produse din otel China Oriental Group, consolidandu-si astfel pozitia pe piata asiatica, transmite Reuters, citat de Mediafax. Arcelor Mittal a preluat pachetul de actiuni de la vicepresedintele China Oriental, Chen Ningning, actionar la compania chineza prin intermediul vehiculului de investitii Smart Triumph.
Arcelor Mittal este singura companie straina care detine drepturi directe de proprietate asupra unui producator chinez de otel, printr-o achizitie de aproximativ 30% la Hunan Valin Steel Tube and Wire.
Pe de alta parte, incercarea Arcelor Mittal de a intra in actionariatul diviziei listate la Bursa a companiei chineze Laiwu Iron and Steel Group a fost blocata de autoritatile de la Beijing timp de peste un an si jumatate.
Participatia la China Oriental va asigura Arcelor Mittal accesul in provincia industriala Hebei, din nordul Chinei, unde se gasesc, de asemenea, zacaminte importante de minereu de fier, complementare activelor detinute in sudul tarii, prin compania Valin.
In urma tranzactiei, Arcelor Mittal a devenit al doilea mare actionar al China Oriental.
Anul trecut, China Oriental a vandut aproximativ 3,75 milioane de tone de produse din otel si a inregistrat vanzari de 1,3 miliarde de dolari si un profit net de circa 138 milioane de dolari.
Grupul are peste 330.000 de angajati in 60 de tari si a produs circa 10% din productia mondiala de otel.
Trustul a inregistrat anul trecut incasari de 88 de miliarde de dolari si profit de 14 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.