Expertiza facuta de Costica Constanda pentru evaluarea celor doua terenuri, respectiv Parcul Bordei si Depoul RATB, pe cel din urma cerandu-l Primariei Capitalei la schimb, este socanta. Un metru patrat in Bordei a fost calculat la 6.000 de euro, iar in Depoul Victoria - 4.000 de euro. Afaceristul voia sa dea la schimb municipalitatii doar 28.000 mp din zona verde, cerand 33.000 mp in buricul targului si inca 33 milioane de euro.


Negocierile dintre proprietarul Parcului Bordei, Costica Constanda, si Primaria Capitalei au incetat, si asta pentru ca pretentiile afaceristului au crescut nejustificat de mult. Pentru a salva zona verde, municipalitatea avea in plan sa-i dea la schimb omului de afaceri terenul din spatele Guvernului, respectiv Depoul RATB. Acest lucru nu se putea face fara a avea la baza o expertiza imobiliara pe cele doua terenuri. Aceasta n-a intarziat sa apara. A fost facuta chiar de o firma angajata de Constanda, evident in favoarea lui. Astfel, un metru patrat de pamant din Parcul Bordei a fost evaluat la 6.000 de euro, iar in spatele Guvernului, una dintre cele mai bine pozitionate spatii din Capitala, la doar 4.000 de euro. Pornind de la aceste cifre, Constanda a solicitat municipalitatii ca in schimbul a doar 28.000 de metri patrati din Bordei sa primeasca 33.000 de metri patrati din Depoul Victoria si inca 33 de milioane de euro, diferenta de pret.  "Nu putem fi luati de fraieri. Sa se duca in instanta, sa-si castige drepturile, noi nu mai negociem cu acest om. Am incercat sa rezolvam aceasta problema, dar totul are o limita. Am cerut parerea specialistilor pe piata imobiliara si ne-au spus cu aproximatie ca un metru patrat in Parcul Bordei ar fi evaluat la 2.500 de euro, iar in Piata Victoriei la 4.500 de euro", ne-a declarat Ionut Popa, viceprimarul Capitalei. Depoul RATB Victoria este cel mai bine cotat teren pe care Primaria Capitalei il are, fiind cel mai valoros bun al bucurestenilor.


PRETENTII ABERANTE. Smecheria lui Constanda nu se opreste aici, caci evaluarea trimisa municipalitatii a fost facut doar pe 28.000 de metri patrati si nu pe 33.000, suprafata pe care se intinde Parcul Bordei. El nu a vrut sa cedeze sub nici o forma cei 5.000 de metri patrati de spatiu verde pe care initial a spus ca i-a vandut unor ucraineni, ulterior neputand sa justifice cu nici un act intelegerea. Cu alte cuvinte, Constanda vrea sa pastreze si o bucata de pamant din Parcul Bordei, pe care sa construiasca un cartier de lux, dar sa primeasca pentru restul terenului ce ar urma sa-l cedeze municipalitatii 33.000 de metri patrati in spatele sediului Guvernului si inca 33 de milioane de euro. Adica japca pe fata.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, ne-a declarat ca a incetat orice negociere cu omul de afaceri Costica Constanda, totul pornind de la expertiza mai sus amintita.

"Este posibil ca domnul Constanda sa ceara executarea pentru recuperarea daunelor, si atunci vreau sa-i vad pe consilieri cum o sa plateasca in solidar aceasta suma. Va anunt public ca in 24 de ore ma voi indrepta impotriva tuturor consilierilor pentru a recupera banii", a spus Videanu. Edilul a mai precizat ca in momentul de fata s-a constituit la Primaria Capitalei o garantie, iar Constanda, in mod legal, va putea executa suma de peste 17 milioane de euro stabilita de instanta ca dauna morala.


NEMULTUMIRE
"Nu putem fi luati de fraieri. Sa se duca in instanta, sa-si castige drepturile, noi nu mai negociem cu acest om. Am incercat sa rezolvam aceasta problema, dar totul are o limita. (...) Un metru patrat in Parcul Bordei ar fi evaluat la 2.500 de euro, iar in Piata Victoriei la 4.500 de euro"
Ionut Popa - viceprimar al Capitalei