Septuplul campion mondial va regla setarile monopostului italian pentru a-l adapta optim la noile cerinte tehnice ale federatiei internationale.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher va testa saptamina viitoare, la Barcelona, unul dintre monoposturile Ferrari, a anuntat ieri scuderia italiana, la o zi dupa ce impresarul septuplului campion mondial negase vehement o posibila revenire a acestuia la rivala McLaren. „Este jumatate de placere, jumatate din motive tehnice", a precizat un purtator de cuvint al echipei italiene, dupa ce organizatorii Formulei 1 au decis ca din sezonul viitor sa fie dezactivate sistemele de control al tractiunii si alte modalitati de ajutare a pilotilor, cu care Raikkonen si Massa sint obisnuiti. „Michael are o mare experienta in pilotarea unor astfel de monoposturi, asa ca este logic sa ajute", a spus oficialul Ferrari, informatia fiind confirmata si de agentul lui Schumi: „Jean Todt a spus ca ar fi foarte fericit daca Michael ar putea sa piloteze un monopost".

Michael Schumacher, in virsta de 38 de ani, s-a retras din Formula 1 la finalul sezonului 2006, dupa ce a cistigat 91 de Mari Premii si sapte titluri de campion. Germanul a ramas insa la Ferrari pe postul de consilier tehnic, fiind prezent la majoritatea Grand Prix-urilor desfasurate in Europa.

Schumacher a pilotat ultima data un monopost de Formula 1 la finalul lunii trecute, cind a efectuat citeva ture de circuit cu monopostul F2007, pe circuitul de la Fiorano, in urma unei vizite la sediul FIAT. Germanul a fost prezent luni in Spania, unde a condus motocicleta australianului Casey Stoner, care a cistigat titlul de campion alaturi de echipa Ducati.