Lideri ai opozitiei georgiene au fost batuti crunt de politie, unii dintre ei fiind spitalizati, iar altii, arestati.  Georgienii ostili presedintelui Mihail Saakasvili protesteaza, cerandu-i plecarea de la putere.


Politia
Lideri ai opozitiei georgiene au fost batuti crunt de politie, unii dintre ei fiind spitalizati, iar altii, arestati.  Georgienii ostili presedintelui Mihail Saakasvili protesteaza, cerandu-i plecarea de la putere.


Politia georgiana a arestat doi lideri ai opozitiei de la Tbilisi, in timp ce altii au ajuns la spital, dupa ce politia a intervenit violent asupra manifestantilor, care protestau in strada pentru alungarea presedintelui Mihail Saakasvili de la putere. Demonstrantii  folosesc acum  aceleasi tactici pe care le-au folosit in 2003, cand, prin "Revolutia trandafirie", a fost adus la putere politicianul contestat acum. Atunci, cele trei saptamani de manifestatii pasnice l-au determinat pe liderul georgian Eduard Sevardnadze, devenit indezirabil, sa demisioneze.


TERORISTI. Printre protestatarii arestati s-a numarat si liderul Institutului Egalitatii, o organizatie nonguvernamentala, Goga Haindrava. El a fost eliberat ulterior, printr-un ordin judecatoresc. Dupa eliberarea sa, liderul opozitiei georgiene a declarat ca "Saakasvili este un terorist, iar toti cei care i se supun sunt si ei teroristi".  Unul dintre parlamentari, Kaha Kukava, le-a declarat ziaristilor, carora politia le confiscase camerele de filmat si microfoanele, ca "protestele vor continua" si ca "Saakasvili va fi trimis, pana la urma, la inchisoare". Saakasvili, educat in Statele Unite si unul dintre protejatii lui Sevardnadze, a fost ales presedinte cu o majoritate zdrobitoare de voturi - 97%. Georgienii ii reproseaza acum coruptia din guvernul sau si saracia in care i-au adus reformele sale, ce tindeau sa aduca tara in NATO si in UE. Opozitia georgiana s-a format abia  acum o luna din zece partide ce au parasit tabara presedintelui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.