Prunariu, membru al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic, a declarat, ieri, la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) ca un astfel de document ar putea fi prezentat in fata Adunarii Generale a ONU in anul 2009. "Asociatia a adunat o serie de
Prunariu, membru al Asociatiei Exploratorilor Spatiului Cosmic, a declarat, ieri, la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca (UTCN) ca un astfel de document ar putea fi prezentat in fata Adunarii Generale a ONU in anul 2009. "Asociatia a adunat o serie de personalitati internationale din diverse domenii care sa elaboreze un document si sa-l propuna spre analiza in anul 2009 Comitetului ONU pentru explorarea pasnica a spatiului atmosferic. Ulterior, acest comitet il va dezbate si il va analiza, si se doreste ca acesta sa devina baza unui document elaborat la nivelul Adunarii Generale ONU. Actul va impune niste reguli de urmat in abordarea acestui subiect pentru toti pamantenii, pentru toate statele lumii", a afirmat Prunariu. El a precizat ca probabilitatea ciocnirii cu un asteroid de dimensiuni mici, dar care sa provoace daune locale semnificative, este o data la 1000 de ani. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.