Un copil de 11 ani, din Satu Mare, a fost batut cu bestialitate de profesorul sau de matematica. Fapta oribila s-a petrecut sub ochii ingroziti ai colegilor, in timpul orelor de curs. Victima, Roland Sipos, a fost internata de urgenta in spital. In
Un copil de 11 ani, din Satu Mare, a fost batut cu bestialitate de profesorul sau de matematica. Fapta oribila s-a petrecut sub ochii ingroziti ai colegilor, in timpul orelor de curs. Victima, Roland Sipos, a fost internata de urgenta in spital. In prezent, elevul agresat se afla la Sectia de Chirurgie pediatrica, diagnosticul pus de medici fiind traumatism cranian si contuzie cerebrala. Desi pacientul raspunde la tratamentul aplicat si evolutia este buna, se impune o atenta supraveghere si pe mai departe pentru prevenirea aparitiei complicatiilor, sustin medicii din spital. Mama copilului, Gyongyke Bogdan, a afirmat ca fiul sau, elev in clasa a V-a la Scoala Generala „Balcescu Petofi“, din Satu Mare, a fost batut, la sfarsitul saptamanii trecute, de catre profesorul de matematica Viorel Nan, in urma loviturilor primite fiind necesara internarea in spital a minorului. Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar al Judetului Satu Mare, Viorel Buda, a confirmat, luni, agresiunea comisa de profesor, precizand ca se deruleaza o ancheta in urma careia se vor stabili gradul de vinovatie a profesorului, precum si masurile disciplinare care vor fi luate impotriva acestuia. „Este condamnabil gestul profesorului Viorel Nan, indiferent de motivele care au determinat actul de violenta. Din cate mi-a spus directorul scolii, Cristian Pop, elevul batut este bun la invatatura, iar la matematica are note foarte mari. In functie de ceea ce va stabili comisia de disciplina din cadrul scolii 'Balcescu Petofi>>, vor fi luate masurile disciplinare fata de profesor, fie de consiliul de administratie al institutiei scolare, fie de consiliul de administratie al ISJ Satu Mare“, a precizat Buda. Ieri, cazul din Satu Mare nu era cunoscut la Ministerul Educatiei. „O sa ne interesam de acest caz, insa pot sa va spun ca violenta fata de elevi este inadmisibila.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.