Intitulat "Student la Cuza", barometrul de opinie a vizat intervievarea a peste 7.000 de studenti din universitate, iar realizarea lui a durat sase luni. Rezultatele sondajului vor releva opiniile studentilor despre activitatea cadrelor didactice si
Intitulat "Student la Cuza", barometrul de opinie a vizat intervievarea a peste 7.000 de studenti din universitate, iar realizarea lui a durat sase luni. Rezultatele sondajului vor releva opiniile studentilor despre activitatea cadrelor didactice si a secretariatelor, dotarile universitatii, camine, biblioteci, reprezentantii studentilor, taxe, burse si Procesul Bologna. "Studiul a fost realizat atat intr-o varianta generala, pe universitate, cat si pentru fiecare din cele 15 facultati in parte. Cele mai multe intrebari se refera la secretariat, cursuri si seminarii, dotarea salilor si camine. Chestionarele au fost aplicate incepand de pe 11 mai 2007, iar prelucrarea lor a fost finalizata pe 11 octombrie 2007", a precizat prof. univ. dr. Dumitru Oprea, rectorul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi. Odata cu intrarea in prestigiosului Grup Coimbra, Universitatea Cuza a fost invitata sa ia parte la clasificarea unitatilor de invatamant superior europene.
"Prin acest studiu, Grupul Coimbra isi propune nu doar realizarea unei ierarhizari a universitatilor europene, ci o mai buna clasificare a tipurilor de institutii in functie de accentul pe care il pun pe didactic, cercetare, teorie, practica sau centrarea pe studenti. Toate departamentele lucreaza la acest proiect", a adaugat profesorul Dumitru Oprea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.