Maxim doua mandate pentru rectori
Ministrul Educatiei a emis, ieri, Ordinul privind organizare si desfasurarea alegerilor conducerilor academice din invatamantul superior acreditat. Astfel, perioada de desfasurare a alegerilor si de validare interna a structurilor si functiilor de conducere este cuprinsa intre 5 noiembrie 2007 si 15 martie 2008. Confirmarea prin ordin de ministru a rectorilor alesi a fost stabilita pentru intervalul 1-31 martie 2008. Senatele vor adopta si vor face publice, cu cel putin doua saptamani inainte de organizarea alegerilor, metodologia proprie de organizare a alegerilor.
Candidaturile pentru functiile de rector, decan, director de departament si sef de catedra trebuie anuntate public cu minimum 15 zile inainte de data alegerilor, fiind insotite de un curriculum vitae si de programul managerial. Numarul de mandate succesive pentru functiile de rector si decan pe care le poate exercita o persoana este de doua. Perioada in care se exercita mandatul functiilor de conducere este egala cu perioada mandatelor structurilor care le-au ales. (Magda SEVERIN)
Cotroceni Park gata in 2009
Africa Israel Europe (AFI Europe), divizie a grupului israelian Africa Israel Investments, a majorat investitia alocata proiectului imobiliar Cotroceni Park din Bucuresti la peste 300 de milioane de euro, valoarea anuntata initial fiind de 165 de milioane de euro, transmite Mediafax. Finantarea proiectului, care va fi finalizat inainte de Craciunul anului 2009, va fi acoperita, in mare parte, din credite bancare. "A fost foarte greu sa gasim un antreprenor bun pentru proiectul nostru si de aceea am platit mai mult decat am previzionat. Am organizat de doua ori licitatie pentru desemnarea constructorului general. La prima licitatie nu s-a prezentat nimeni, iar la a doua o firma din Turcia si una din Israel, care a fost si selectata", a declarat directorul general al firmei Cotroceni Park, Reuven Haver, dezvoltatorul proiectului. Proiectul Cotroceni Park va fi construit in locul fostei fabrici UMEB, din sectorul 6 al Capitalei, partial demolata, pe un teren de 12 hectare, suprafata construita a investitiei fiind de peste 200.000 de metri patrati. (F.B.)
Tratament pentru hemofilie
Compania Bayer a lansat in Romania un produs antihemofilic care ii ajuta pe pacientii cu hemofilie sa controleze mai bine si mai sigur episoadele de sangerare, principala problema cu care se confrunta acesti pacienti. Kogenate. Acest medicament este inregistrat din anul 1993 in SUA, Canada si din anul 2000 in Europa si este obtinut prin biotehnologie. Beneficiul noului produs, fata de tratamentul clasic, este excluderea riscului de infectie cu virusuri (HIV, HCV, HBV) sau cu alti agenti patogeni. De-a lungul celor 20 de de ani de experienta clinica si dupa administrarea a peste 7 miliarde de unitati de Kogenate nu a fost inregistrat nici un caz confirmat de transmitere a agentilor patogeni. Administrarea este simpla, iar reconstituirea produsului se face fara ac, ceea ce confera un grad de siguranta ridicat pentru pacienti. Hemofilia este o afectiune a sangelui, transmisa genetic si care se manifesta prin sangerari spontane sau in urma traumatismelor, determinate de lipsa factorilor necesari coagularii sangelui. (C.S.)