Numeroase articole din presa internationala, monitorizata de Rador, sunt si marti dedicate subiectului spinos al imigrantilor romani din Italia, dar si situatiei din Pakistan, de la granita irakiana a Turciei si problemei Kosovo. Il Giornale anunta c
Numeroase articole din presa internationala, monitorizata de Rador, sunt si marti dedicate subiectului spinos al imigrantilor romani din Italia, dar si situatiei din Pakistan, de la granita irakiana a Turciei si problemei Kosovo. Il Giornale anunta ca "guvernul italian a pregatit rapid un decret privind expulzarile, iar opozitia italiana s-a declarat gata sa-l discute si eventual sa-l voteze". "Italiei i se permite sa deporteze cetateni ai Uniunii Europene", constata The Times. Le Nouvel Observateur vorbeste despre "climatul de tensiune aparut dupa agresiunile care i-au vizat pe romani". "Aproape totul se concentreaza cu prea multa rapiditate asupra infricosatoarei generalizari a vanatorii furioase de romani", apreciaza La Repubblica citat de Diario de Noticias din Portugalia. "Dreapta italiana cere repatrierea romilor", anunta The Guardian, in timp ce International Herald Tribune mentioneaza ca "Romania avertizeaza in privinta xenofobiei din Italia". "Chestiunea migratiei tensioneaza relatiile dintre Italia si Romania", constata Le Monde, iar La Libre Belgique evidentiaza ca "daca asasinul roman a fost rapid arestat, agresorii fascisti sunt in continuare liberi". Liberation vorbeste despre "intoarcerea dificila a romilor" in cadrul unui program de repatrieri din Franta. Iar Le Monde isi intituleaza editorialul "Fobia romilor" si constata ca "in presa de dincolo de Alpi, 'roman' a devenit sinonim cu 'rom' ", dar "problema legata de romi nu se va atenua decat daca vor fi vizate problemele cu care se confrunta romii" la nivel european, "si nu daca vor fi vizati romii insisi". Presa americana este preocupata de situatia din Pakistan, unde decizia presedintelui de a impune stare de urgenta genereaza instabilitate pe plan intern si este contestata de comunitatea internationala, relateaza Washington Post. "Schimbare de directie de la lupta impotriva terorismului", rezuma New York Times. Un roman care a pornit din lumea sportului pentru a construi afaceri solide, Ion Tiriac afirma intr-un interviu acordat ziarului spaniol El Pais: "cel mai bun lucru la care se poate aspira este ca maine sa fii mai bun ca astazi".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.