Mai bine de 3.500 de copii chinezi au fost botezati de parinti „Olimpiada", alti 4.000 purtind numele mascotelor JO de la Beijing.

Olimpiada de la Beijing suscita un interes enorm printre chinezi, a caror fantezie pare sa depaseasca granitele normalului. Daca in Romania devenise un obicei ca dupa Olimpiada din 1976 parintii sa-si boteze copiii Nadia dupa prenumele Zeitei de la Montreal, asiaticii au optat pentru nume precum „Olimpiada". Astfel, nu mai putin de 3.500 de copii, majoritatea baieti, vor fi strigati de familie si prieteni „Aoyun", in traducere „olimpiada". Cei mai multi dintre acestia au fost nascuti in jurul anului 2000, in perioada in care Beijingul si-a depus candidatura pentru a organiza Jocurile Olimpice din 2008.

Dar imaginatia parintilor chinezi nu se opreste aici. Alti 4.000 de copii au fost botezati cu numele celor „cinci prieteni" care intruchipeaza mascotele acestei manifestari sportive. Astfel, 880 de copii poarta numele Bei Bei, 1.240 se numesc Jing Jing, 1.063 - Huan Huan, 624 - Ying Ying si 642 - Ni Ni. Puse laolalta, aceste nume alcatuiesc mesajul „Beijing va ureaza bine ati venit".