Lichiditatea sedintei de tranzactionare a fost cu aproape 60% mai mica decat rulajul mediu din acest an Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in scadere cu 1,49%, la 6.770,04 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide 10

Lichiditatea sedintei de tranzactionare a fost cu aproape 60% mai mica decat rulajul mediu din acest an

Indicele compozit al bursei, BET-C, a inchis in scadere cu 1,49%, la 6.770,04 puncte. Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide 10 titluri listate, a coborat cu 1,79%, la 9.743,97 puncte, in special din cauza deprecierii titlurilor Petrom, Banca Transilvania. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a scazut cu 1,82%, la 21.449,30 puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a coborat luni cu 24% fata de sedinta precedenta, la 23,2 milioane de lei (6,94 milioane de euro), din care o treime a fost generata de schimburi cu titluri bancare, iar indicii s-au depreciat cu mai mult de 1,37%.

In sedinta de vineri, valoarea schimburilor a fost de 30,53 milioane de lei (9,2 milioane de euro). Volumul tranzactiilor de luni este mai mic cu 57,27% decat media zilnica de la inceputul anului, de 54,3 milioane de lei.

„Sedinta de luni a avut o lichiditate destul de slaba, unul dintre principalii factori fiind lipsa de contraparte la cumparare. In plus, contextul negativ de pe pietele externe isi pune amprenta intr-o oarecare masura si asupra bursei autohtone.

Pana la finalizarea ofertei Transgaz, nu cred ca sunt sanse de redresare a situatiei actuale. De asemenea, indicele BET-FI ar putea cobori in urmatoarea perioada pana la nivelul suport de 75.000 puncte, daca in piata nu apar cumparatorii mai mari", a declarat Silviu Turc, broker la Broker Cluj, citat de NewsIn.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.