"Yesman", adica ministrul Afacerilor Externe Adrian Ciorioanu, a mai gafat o data. Mai ca i-am da dreptate presedintelui Basescu, care o tine una si buna ca nu il vrea pe reputatul istoric in fotoliul Externelor, ajungandu-se pana la Curtea Constitut
"Yesman", adica ministrul Afacerilor Externe Adrian Ciorioanu, a mai gafat o data. Mai ca i-am da dreptate presedintelui Basescu, care o tine una si buna ca nu il vrea pe reputatul istoric in fotoliul Externelor, ajungandu-se pana la Curtea Constitutionala. Ca Traian Basescu s-a impotrivit hatarului lui Tariceanu de a-l numi pe Cioroianu, o fi facut-o, cel mai probail, din alte considerente. Cert este ca ar fi acceptat si o maimuta in fruntea ministerului, numai pe Ciroianu ba. Nu de alta, dar prea e penelist pana in varful papionului de european sadea. Acum, domnul Cioroianu ne-a mai servit una, asa, ca sa tina minte si nepotii ca vremelnic a fost ministru de Externe al Romaniei. Ne-a servit o mostra de... diplomatie, sa-i zicem, de si-a lasat pana si colegii de partid privind ca gainile in lemne. Aflat intr-o vizita oficiala in Egipt, imbinand astfel utilul cu placutul, adica meseria de baza (de istoric) si cea trecatoare (de ministru) si vizitand probabil nisipurile din Valea Regilor, lui Ciorioanu i-a venit o idee stralucita: asa am putea sa rezolvam problema celor care fac de ras Romania. Cum? Sa cumparam un loc in desert si sa-l imprejmuim probabil cu sarma ghimpata, ca sa nu scape vreunul si sa mai faca de ras Romania. Adica, sa-i izolam ca la Bug! Asta legat de psihoza creata in jurul nefericitului imigrant pripasit pe langa Roma, acel rrom care a omorat o iatalianca.
Ieri, dupa ce i-a mai trecut putin insolatia, Cioroianu a tinut sa precizeze ca nu este o declaratie in conformitate cu mesajul de moderatie si calm pe care il promoveaza de cand a preluat sefia Ministerului de Externe. "Nu este caracteristica mesajului meu obisnuit aceasta declaratie pe care am facut-o. Vreau sa fie foarte clar, nu cred ca este o solutie sa izolam in desert infractorii, doar ca pentru mine violatorii si pedofilii reprezinta categoria cea mai de jos si nu ma jenez sa o ofensez". Tara e asta, mai, Adriane?.
Si tot Cioroianu a mai spus ca nicio fapta reprobabila nu justifica manifestarile xenofobe la adresa romanilor. Pai, cum vine asta? Sa-i strangem pe unii si sa-i incolonam in desert cum se cheama? Nu e tot discriminare, xenofobie, sau domnul Cioroianu a citit alt DEX? Ca domnia-sa, in rectificarea facuta ieri, a zis ca aia pe care vrea sa-i trimita in desert, la plantat palmieri, nu sunt doar din etnia rroma, ci asa, s-a exprimat la modul general. Asta ar fi primul aspect. Al doilea, care nu-l mai priveste pe ministrul Ciroianu, este faptul ca de cand s-a pornit exodul spre Italia, autoritatile de acolo nu au bagat de seama ca pe langa Colosseum se tot aseaza corturi, se pun coviltire, se pun - si la propriu si la figurat - pirostriile unor noi locatari. Ce au pazit pana acum? Pai daca in "durerea" asta care se cheama Bucuresti, cum apare un cort, cum primarul de sector, presa si jandarmii il strang si il trimit acolo de unde a venit, cum este posibil, ziceam, ca in marea metropola europeana, considerata unul din leaganele civilizatiei, sa se cante "trec tiganii, trec" pe sub nasul lui Traian catarat pe Columna?


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.