Potrivit Mediafax, anchetatorii au stabilit ca, in perioada august 2000-iulie 2001, fostul director general al Transgaz SA Medias, Aurel Coconea, ar fi incheiat ilegal 14 conventii de plati cu cinci societati cu capital integral de stat, prin care ar
Potrivit Mediafax, anchetatorii au stabilit ca, in perioada august 2000-iulie 2001, fostul director general al Transgaz SA Medias, Aurel Coconea, ar fi incheiat ilegal 14 conventii de plati cu cinci societati cu capital integral de stat, prin care ar fi interpus in circuitul financiar patru firme private controlate de Dinel Staicu. Conventiile de plati ar fi fost incheiate cu incalcarea OUG 10/1997 si a Normei Metodologice. Astfel, la solicitarea Transgaz SA Medias, societatile de stat consumatoare de gaze au achitat in conturile celor patru firme suma de 132,5 miliarde de lei vechi. Anchetatorii au stabilit ca cele patru firme controlate de Dinel Staicu nu ar fi avut activitate comerciala, nu ar fi avut relatii comerciale cu societatile implicate in incheierea actelor de compensare si nici nu ar fi prezentat credibilitate financiara. Sumele de bani astfel incasate ar fi fost directionate catre firmele din grupul controlat de Dinel Staicu si ar fi ajuns in conturile personale ale acuzatilor sau in conturile altor societati in care acestia ar fi fost implicati si de unde ar fi fost retrase in numerar. Prejudiciul total cauzat Transgaz SA Medias a fost aproximat la peste 260,8 miliarde de lei vechi, respectiv 11,3 milioane de euro. Aurel Coconea va fi judecat pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, iar celelalte opt persoane - printre care si Dinel Staicu - pentru complicitate la aceasta infractiune. Dosarul a fost trimis Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.