Concertul Scorpions este unul dintre ultimele mari evenimente ale toamnei culturale de la Sibiu. Trupa germana concerteaza la Sibiu pe 10 noiembrie. Invitati de Ambient, partener oficial al Capitalei Culturale Europene, Scorpions se vor afla pentru a patra oara pe o scena romaneasca, iar concertul de 90 de minute pe care il vor sustine face parte din turneul de promovare a noului album „Humanity - Hour I".

Klaus Meine - vocal, Rudolf Schenker - chitara, Matthias Jabs - chitara, James Kottak - tobe si Pawel Maciwoda - bas vor urca pe scena din Piata Mare in jurul orei 20.30, imediat dupa concertul de deschidere al trupei Compact. Invitatii speciali ai Galei de sarbatorire a celor 15 ani de activitate Ambient au cerut un onorariu de 120.000 de euro, la care se adauga costurile cu transportul, cazarea si celelalte cheltuieli ale trupei.

Pretentiile „scorpionilor" nu i-au surprins pe organizatori. Printre acestea s-au numarat cabine individuale in culise, limuzine pentru fiecare membru al trupei si un bufet deschis la orice ora in hotelul in care vor fi cazati. Bilea Lac, Sibielul sau Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului sint citeva dintre destinatiile pe care organizatorii le vor propune invitatilor pentru petrecerea timpului liber.

Peste 20.000 de persoane sint asteptate in Piata Mare simbata seara. „Accesul spectatorilor va fi liber si avem deja semnale de pe Internet, de pe forumuri si din discutii ca foarte multa lume va veni la Sibiu special pentru acest concert", au declarat in cadrul unei conferinte de presa reprezentantii Ambient.

„Humanity - Hour I" este albumul cu numarul 21 din istoria trupei Scorpions, care si-a lansat primul material discografic acum 35 de ani. Dupa ce au intrat in istoria muzicii cu hituri precum „Wind of Change", „Rock You Like a Hurricane" sau „Send Me An Angel", noul album este o provocare pentru rockerii germani, care au inregistrat acest nou material in mai multe studiouri din Los Angeles si au colaborat cu producatorul Desmond Child.

„Sint o multime de oameni care spun ca conceptul clasic de album a pierit. Noi nu vedem lucrurile asa, astfel incit inotam contra curentului cu noul nostru CD", explica chitaristul Rudolf Schenker. Turneul de promovare a noului material include Europa, America de Nord si Asia.

Gasiti discografia completa a trupei Scorpions pe www.cotidianul.ro/select