Productia de petrol din Rusia a crescut cu 0,6% in octombrie fata de septembrie, inregistrand un nou record de 9,93 milioane barili pe zi, in timp ce livrarile in strainatate au scazut din cauza taxelor de export, conform datelor furnizate de Ministe
Productia de petrol din Rusia a crescut cu 0,6% in octombrie fata de septembrie, inregistrand un nou record de 9,93 milioane barili pe zi, in timp ce livrarile in strainatate au scazut din cauza taxelor de export, conform datelor furnizate de Ministerul Energiei, anunta Reuters, citat de NewsIn.
In valoare absoluta, productia de petrol a crescut cu 60.000 barili pe zi, de la 9,87 de milioane de barili pe zi in luna septembrie. Iar productia din luna octombrie a fost mai mare cu 2,3% (220.000 barili pe zi), fata de aceeasi perioada din 2006, de 9,71 milioane de barili pe zi.
Productia de petrol din Rusia a crescut pentru al optulea an consecutiv, cu peste 60%, fata de nivelul cel mai scazut inregistrat in perioada postsovietica, de 6 milioane de barili pe zi.
Cu toate acestea, cresterea productiei de titei s-a diminuat la 2-3% pe an, de la un ritm de doua cifre inregistrat la inceputul acestui deceniu, deoarece campurile de exploatare din vestul Siberiei au inceput sa se epuizeze, in timp ce zacamintele din estul Siberiei raman inca neexploatate. Potrivit datelor publicate, companiile mixte, care opereaza in special la zacamintele din Sahalin, au extras 305.000 barili pe zi in octombrie, fata de 250.000 barili pe zi in luna anterioara.
Exporturile de petrol catre principalele porturi si oleoducte europene au scazut in octombrie la 4,44 milioane de barili pe zi, de la 4,55 milioane de barili pe zi in septembrie, intrucat companiile petroliere au preferat sa-si redirectioneze cantitatile de titei catre piata interna, din cauza unei majorari a taxelor de export ce a intrat in vigoare de la data de 1 octombrie.
Productia de gaze naturale a Gazprom a crescut in luna octombrie la 44,75 miliarde de metri cubi, fata de 40,69 miliarde de metri cubi in septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.