Trei persoane, intre care o fetita de 6 ani, au fost grav ranite in urma unei puternice explozii care s-a produs in noaptea de simbata spre duminica intr-un bloc din Hunedoara. Explozia a avut loc in jurul orei 3.00, principala cauza fiind o acumulare de gaze dintr-un apartament situat la etajul I al imobilului din blocul D18 de pe Strada Prutului, informeaza Realitatea TV, citata de NewsIn. Potrivit martorilor, bubuitura s-a auzit in tot orasul, iar lumea a crezut initial ca s-a petrecut ceva la Combinatul Siderurgic Mittal Steel. In urma exploziei, trei persoane au ajuns la spital. Printre acestea se afla si o fetita de 6 ani. Ea a fost transportata de urgenta la spital, insa decizia medicilor, dupa ce i-au acordat primul ajutor, a fost sa o trimita la Timisoara. Fetita prezenta arsuri pe aproximativ 60% din suprafata corpului si respira cu greutate din cauza faptului ca explozia i-a afectat caile respiratorii, au precizat cadre medicale din serviciul de garda al Spitalului „Louis Turcanu". La efectuarea interventiei chirurgicale de la clinica timisoreana a participat un grup de trei medici, iar rezultatul operatiei, precum si starea pacientei urmau a fi cunoscute duminica seara. Fetita nu a putut fi tratata la Clinica de arsi de la Casa Austria, din Timisoara, pentru ca este minora si datorita faptului ca situatia ei nu era extrem de grava. Celelalte victime aveau arsuri de gradele 3 si 4 pe mai mult de jumatate din suprafata corpului.

Potrivit echipei E.ON Gaz care s-a deplasat la fata locului, deflagratia nu a fost urmata de un incendiu si a fost provocata de o improvizatie la instalatia de alimentare cu gaze a unui boiler de apa calda sau de un convector (aparat pentru incalzire - n.r.), care a fost gasit la locul exploziei.

19 apartamente au fost grav afectate. In momentul exploziei in cladire se aflau in jur de 77 de persoane. Inspectoratul in Constructii a stabilit ca structura de rezistenta a fost afectata doar la apartamentul in care s-a produs explozia si la cel de la etajul superior, situat pe acelasi palier. Plafonul de la etajul I este deplasat, iar celelalte apartamente sint grav avariate. Locatarii blocului au fost evacuati pentru moment, iar autoritatile promit ca in citeva zile acestia sa poata reveni in casele lor. Primarul Hunedoarei a declarat ca oamenii vor putea locui in continuare in acest bloc, fiind necesare doar lucrari de reabilitare pentru apartamentele avariate de explozie.