Nationala Romaniei a pierdut cu Rusia in Cupa Europeana a Natiunilor primul meci sub comanda noii conduceri tehnice.

Debutul pe banca tehnica a nationalei de rugby a Romaniei a antrenorului Marin Mot si a secunzilor Mircea Paraschiv si Alexandru Marin a fost unul catastrofal, echipa noastra pierzind ieri cu 12-22 in fata Rusiei, in al patrulea meci din Cupa Europeana a Natiunilor.

Decizia lor de a aborda jocul cu rugbisti tineri din campionatul intern (a fost folosit un singur stranier, Paulica, de la Bath) a fost una falimentara, campionatul nostru dovedindu-si inca o data slabiciunile. Acest lucru este cu atit mai evident cu cit si adversarii nostri au folosit de asemenea doar jucatori care activeaza in competitia interna. Daca echipa noastra a punctat doar prin stelistul Danut Dumbrava, din lovituri de pedeapsa, oaspetii au reusit sa culce de trei ori balonul in terenul nostru de tinta, iar victoria de la Bucuresti ii urca pe primul loc al clasamentului. In ceea ce-i priveste pe „stejari", acestia ramin pe pozitia a patra (din sase), insa sint la egalitate de puncte si au un meci mai mult jucat decit urmatoarea clasata, Portugalia.

Singurul aspect pozitiv din rugby este ca nationala de tineret Under 19 a tarii noastre si-a cistigat suprematia in plan continental si s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial Under 20, seria a doua, care va avea loc anul viitor. In finala Europenelor incheiate simbata, in Belgia, tinerii nostri „stejari" au surclasat cu 29-0 nationala Poloniei, inscriind nu mai putin de cinci eseuri in cele 80 de minute de joc. „Am dominat clar, iar la final ne-au aplaudat toate echipele de la turneu, aflate in tribune", a spus managerul echipei, Florin Matei. Pe linga Polonia, echipa noastra a invins la acest turneu reprezentativele Belgiei si Portugaliei.