Compania AFI Europe, divizie a grupului israelian Africa Israel Investments, a devenit singurul proprietar al unui proiect imobiliar in Bucuresti, prin achizitia partii detinute de partenerul sau, pentru aproximativ 78 milioane euro, transmite Reuter
Compania AFI Europe, divizie a grupului israelian Africa Israel Investments, a devenit singurul proprietar al unui proiect imobiliar in Bucuresti, prin achizitia partii detinute de partenerul sau, pentru aproximativ 78 milioane euro, transmite Reuters.
Compania a anuntat ca proiectul imobiliar din Bucuresti include un centru comercial cu o suprafata de aproximativ 120.000 de metri patrati, cinci cladiri de birouri, precum si un teren care va putea fi inchiriat pentru spatii comerciale.Compania nu a facut public numele partenerului sau, un fond de investitii american.AFI Europe a anuntat ca va investi, impreuna cu compania americana de investitii New Century Holding, aproximativ 200 milioane de euro intr-un proiect imobiliar, denumit Cotroceni Park, dezvoltat in zona Bulevardului Timisoara din Bucuresti, care va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri.
Cotroceni Park va fi construit in locul fostei fabrici UMEB, din Bucuresti, care a fost partial demolata. Africa-Israel Europe si NCH detin fiecare cate jumatate din actiunile Cotroceni Park.
Prima faza a proiectului este dezvoltarea centrului comercial Cotroceni Mall, care va avea o suprafata construita de aproximativ 150.000 de metri patrati si pentru care vor fi alocate investitii de circa 100 milioane de euro. Suprafata inchiriabila va fi de 60.000 de metri patrati.
In faza a doua a proiectului se vor construi inca 24.000 de metri patrati de spatii comerciale, din care 20.000 vor fi destinati inchirierii. Pentru aceasta etapa au fost prevazute investitii de 15 milioane de euro.
Cotroceni Park va fi finalizat la sfarsitul primului trimestru al anului 2008. Pe langa centrul comercial, Cotroceni Park va mai cuprinde cinci cladiri de birouri, cu aproximativ 12.000 de metri patrati fiecare, care vor fi finalizate, de asemenea, in anul 2008.Compania a mai dat 30 mil. euro pe 4 hoteluri in BucurestiIn septembrie, compania Africa-Israel Hotels, divizie a Africa-Israel Investments, a achizitionat, impreuna cu un partener, patru hoteluri in Bucuresti, dintre care unul este inca in constructie, valoarea tranzactiei ridicandu-se la circa 30 milioane euro. Tranzactia a vizat hotelurile Opera, Capital, Venetia, situate in centrul Bucurestiului, si Palas Hotel, care urmeaza sa fie inaugurat in 18 luni.
De asemenea, in luna august, AFI Europe, divizia Africa-Israel Investments, a cumparat cu 77,5 milioane de euro terenul de 155.000 de metri patrati pe care functioneaza fabrica Laromet Bucuresti, unde va construi un ansamblu rezidential de lux.
Totodata, Africa Israel Investments va investi 50 de milioane de euro pentru constructia unui mall la Arad si a cumparat, in luna octombrie a anului trecut, doua terenuri in zona de nord a Bucurestiului, unde va construi 2.000 de apartamente si spatii comerciale, cu o suprafata totala de 250.000 metri patrati.
AFI Europe detine proprietati rezidentiale, mall-uri comerciale si hoteluri in Romania, Cehia, Serbia si Bulgaria.
Grupul israelian Africa-Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda.
NCH administreaza mai multe fonduri de investitii pe piata romaneasca, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises, si detine participatii majoritare la producatorul de panificatie Vel Pitar, compania de constructii IMSAT, magazinele Romarta si Winmarkt, precum si la societatile UMEB si Anticoroziv.
NCH a fost infiintata in 1993 la New York si administreaza unele dintre primele fonduri de investitii occidentale cu activitati in Europa de Est, valoarea totala a plasamentelor in aceasta zona depasind cateva miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.