Patronatele nu au ajuns la un consens in privinta valorii salariului minim pe economie, iar sindicatele vor continua procedura legala pentru declansarea conflictului de interese. Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa, Blocul National Sindical
Patronatele nu au ajuns la un consens in privinta valorii salariului minim pe economie, iar sindicatele vor continua procedura legala pentru declansarea conflictului de interese. Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa, Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) si CSN Meridian au anuntat declansarea conflictului colectiv de munca la nivel national, in premiera in acest an, din cauza blocarii negocierilor cu patronatele pe marginea salariului minim pe economie pentru anul 2008. Potrivit vicepresedintelui BNS, Ovidiu Jurca, sindicatele au trimis, in cursul zilei de vineri, patronatelor notificarea prin care ii anunta de declansarea conflictului de interese la nivel national, iar organizatiile patronale sunt obligate sa trimita un raspuns in 48 de ore. Daca acest lucru nu se intampla, potrivit legii 168/1999, privind solutionarea conflictelor de munca, sindicatele vor sesiza Ministerul Muncii, pentru declansarea procesului de conciliere.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.