Automobile Bavaria SRL, unicul importator de autoturisme BMW in Romania, a reusit „performanta“ de a-si face clientii sa astepte jumatate de an pentru o masina. Desi stiau ca nu pot onora comenzile, cei de la BMW au lasat oamenii sa plat
Automobile Bavaria SRL, unicul importator de autoturisme BMW in Romania, a reusit „performanta“ de a-si face clientii sa astepte jumatate de an pentru o masina. Desi stiau ca nu pot onora comenzile, cei de la BMW au lasat oamenii sa plateasca avansuri substantiale. In momentul platii se semneaza si un contract, prin care oamenii se leaga practic de BMW. Daca sunt nemultumiti ca nu le vine masina si vor sa renunte, clientii pierd tot avansul dat, adica o suma cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de euro. Se pare ca cei de la Bavaria stiau de la bun inceput ca nu vor putea onora comenzile, dar nu au vrut sa-si piarda clientii.

Contractele incheiate de BMW cu clientii sai au o forma unica. La capitolul „Obligatiile Automobile Bavaria“ nu apare decat cea legata de livrarea propriu-zisa a masinii, in vreme ce la client figureaza o lista intreaga. Daca intelegerea are la baza si un contract de leasing, atunci lucrurile chiar se complica pentru client. In practica, lucrurile se desfasoara dupa urmatorul tipar: clientul face comanda, da un avans de cateva mii de euro si asteapta sa fie sunat cand masina ceruta de el soseste in tara. Document ele semnate cu Automobile Bavaria nu precizeaza deloc insa dupa cat timp va sosi acea masina. In cazul modelului X5, ti se explica doar ca poate dura o luna sau chiar doua, din cauza ca acesta este produs la uzinele din Statele Unite. In realitate, exista o multime de cazuri in care oamenii au dat banii in aceasta vara si inca asteapta sa le vina BMW-urile.

Solutia 'Germania>>, doar pentru cei fara contract
Daca in tot acest interval solicitantii vor sa renunte la ideea de a cumpara un automobil de la Automobile Bavaria, trebuie sa stie ca nu o pot face decat daca sunt dispusi sa renunte la avansul dat. Culmea, pe piata din Germania, spre exemplu, automobile din gama X5, seria noua, exista din belsug. Asa ca pentru multi doritori varianta unui drum pana acolo ar putea reprezenta o solutie. Pentru cei care au dat insa avansul in Romania, asta echivaleaza cu pierderea unor sume cuprinse intre 1.000 si 5.000 de euro.

Din scriptele celor de la BMW am aflat ca pana in momentul de fata au fost vandute peste 300 de masini X5 din noua serie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.