Elevii din trei scoli bucurestene cer ministrului educatiei eliminarea tezelor cu subiect unic, precum si renuntarea la temele cu nivel de facultate.

Deoarece a ramas mai putin de o luna pana la sustinerea tezelor cu subiect unic (lucrar
Elevii din trei scoli bucurestene cer ministrului educatiei eliminarea tezelor cu subiect unic, precum si renuntarea la temele cu nivel de facultate.

Deoarece a ramas mai putin de o luna pana la sustinerea tezelor cu subiect unic (lucrari semestriale cu valoare de examen pentru admiterea in liceu), cei implicati au inceput sa-si dea seama de inutilitatea acestui demers de evaluare. Astfel, elevii si profesorii din scolile generale nr. 49, 51 si 52, toate din Bucuresti, i-au scris ministrului educatiei, Cristian Adomnitei, un memoriu prin care ii propune, printre altele: „Vrem sa se dea admitere in liceu, nu teza unica sau test national. Numai prin acest sistem s-ar putea elimina meditatiile, memorarea mecanica si favoritismul, precum si goana dupa note!“ Desi au primit un raspuns, adevarat, neoficial, prin care li s-a pus in vedere ca au „sanse reduse de reusita, deoarece fiecare ministru are o alta idee asupra invatamantului romanesc“, se pare ca lucrurile nu stau tocmai asa. „Eu sunt de acord cu aceasta propunere. Prin noile legi din Educatie ce urmeaza a fi promul gate se va reintroduce admiterea in liceu. Organizarea si sustinerea examenelor, a probelor se vor face insa dupa alte criterii decat cele cunoscute. In primul rand, subiectele vor fi elaborate la nivelul scolii, iar elevii, care nu promoveaza aceasta evaluare si raman pe dinafara, vor intra automat la repartitia computerizata pe locurile ramase neocupate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.