Chinezii sint decisi sa se imbogateasca de pe urma Olimpiadei pe care o vor organiza anul viitor. Pentru ca cererea de bilete la ceremonia de deschidere este foarte mare, un tichet a ajuns sa se vinda pe Internet cu aproximativ 20.120 de dolari, un pret de 30 de ori mai mare decit cel oficial.

Nici chiar amenintarile organizatorilor care au anuntat ca ,,persoanele care vor incerca sa revinda biletele vor fi pedepsite conform legilor din Republica Populara Chineza’’ nu-i opresc pe cei dornici sa se imbogateasca peste noapte. Astfel, un chinez care avea un tichet pentru ceremonia de deschidere a decis sa il vinda prin intermediul unei licitatii pe Internet cu nu mai putin de 150.000 de yuani. ,,Pretul ideal trebuie sa fie mult mai mare decit atit. Daca as fi trait mai bine, mi-ar fi placut sa vad ceremonia, dar prefer sa vind biletul oamenilor mai bogati. Cum pot oamenii saraci ca noi sa-si permita bilete? Nu a fost usor sa fac rost de el, dar sper sa-l vind si sa-mi cumpar o casa noua", a declarat proprietarul biletului, care a preferat sa ramina anonim.

Tichetele pentru Jocurile Olimpice, care vor avea cite un microcip, se pot comanda, chiar daca nu au fost inca printate. Doritorii nu pot cumpara decit un singur bilet de intrare. Spectacolul din deschiderea Jocurilor Olimpice, care va avea loc pe 8 august 2008, este realizat de mai multi regizori de film, printre care Steven Spielberg si Zhang Yimou.