Presedintele FIA ameninta McLaren ca va fi depunctata in 2008 si il critica pe Lewis Hamilton.

Cistigat de Kimi Raikkonen, sezonul 2007 al Formulei 1 l-a avut insa in centrul atentiei pe britanicul Lewis Hamilton, debutantul care a pierdut titlul mondial in ultima etapa. Pe cit de mare a fost gradul de popularitate de dupa primele victorii, pe atit de mare este antipatia pe care a capatat-o in ultima vreme, un atac impotriva sa lansind inclusiv presedintele FIA, Max Mosley. Intr-un interviu acordat BBC, acesta considera ca „exista o tendinta de a se exagera importanta lui Lewis Hamilton. Sint destule viitoare posibile noi staruri, Nico Rosberg, Robert Kubica sau Sebastian Vettel". De asemenea, Mosley crede ca britanicul a trisat in acest sezon, beneficiind de informatiile furate de McLaren de la Ferrari: „Ar fi foarte surprinzator sa nu fi stiut ce se intimpla, dar n-am dovezi in acest sens".

Monoposturile McLaren vor fi urmarite atent de FIA multa vreme de-acum inainte, avindu-se grija ca acestea sa nu includa idei Ferrari. „Datele de la Ferrari se aflau in posesia designerului-sef exact in momentul in care acesta concepea monopostul McLaren pentru 2008. Dificultatea pe care o intimpinam consta in faptul ca nu vom gasi la McLaren o parte componenta care sa fi fost conceputa de Ferrari. Ceea ce se poate gasi sint idei si, la acest nivel de tehnologie si al sportului, daca ideea ajunge la designerul-sef, el va face o componenta folosind acea idee. Astfel, noi vom cauta idei. In investigatie se vor folosi experti din afara si vom face tot ce vom putea pentru a ne asigura ca nici un monopost McLaren nu are elemente care sa constituie proprietatea intelectuala a Ferrari. Daca vor exista astfel de elemente, va trebui sa ne gindim la masuri. Intr-un astfel de caz probabil ca echipa va incepe campionatul cu puncte in minus."

Lewis Hamilton beneficiaza totusi de o sustinere pro domo din partea revistei britanice „F1 Racing", care publica pe coperta numarului din noiembrie o imensa fotografie cu britanicul, care spune: „Infringerea ma face mai puternic", pe cind Kimi se afla mic, intr-un colt. Reparatia morala pentru finlandez o face „Biblia" sporturilor cu motor, saptaminalul „Autosport", care ii dedica lui Kimi prima pagina si mai multe articole. In ceea ce priveste plecarea lui Alonso de la McLaren, parerile marilor publicatii europene sint insa aproape unanime. Spaniolii de la „AS" spun ca Ron Dennis i-ar da drumul asturianului - cu care are contract pina in 2009 - doar la Williams sau la Red Bull, iar „Gazzeta dello Sport" scrie ca alaturi de Alonso va merge la Red Bull si fostul director al lui Ferrari Ross Brown.

Pierderi de 34 de milioane in Australia Sezonul 2008 incepe in martie, la Melbourne, dar organizatorii Marelui Premiu al Australiei trebuie sa se orienteze spre o alta casa, circuitul Albert Park (foto) nefiind viabil din punct de vedere financiar. Intr-un raport prezentat in parlamentul statului Victoria se arata ca pierderile din 2007 au fost de 34,6 milioane de dolari, cu 12 milioane mai mari decit anul trecut, in timp ce in 2005 au fost de 13 milioane. Orasul are contract sa gazduiasca Grand Prix-uri de F1 pina in 2010, dar ar putea ramine mai devreme fara curse din cauza vinzarilor scazute ale biletelor si a dezinteresului sponsorilor locali. Melbourne organizeaza din 1996 etape in Marele Circ, pina atunci Grand Prix-ul Australiei avind loc la Adelaide.