Compania, care a raportat pe al treilea trimestru venituri in creștere cu 7%, la 24 miliarde dolari, consideră că soluțiile de securitate sunt un domeniu cheie al creșterii. "Ne indreptăm atenția către o serie de companii in acest moment, așa cum facem in diferite spații, in domeniul securității", a declarat reprezentantul IBM, Val Rahmani.
In urmă cu un an IBM a plătit 1,23 miliarde dolari pentru a achiziționa compania Internet Security Systems. Rahmani nu a precizat cand IBM va achiziționa o altă companie de securitate, sau dacă are in vedere cumpărarea de companii de aceeași dimensiune, sau mai mari.
Politica IBM nu este să identifice afaceri specifice pe care ar putea să le cumpere, să discute despre afacerile de care este interesată sau să comenteze orice speculație despre activitatea de achiziții, a adăugat Val Rahmani.
Reprezentantul IBM a mai spus că această companie are deja o bună acoperire in domeniul securității IT, dar intotdeauna este loc de mai bine. "Companiile cele mai atractive de achiziționat sunt cele care pot ajuta IBM să detecteze viitoare amenințări informatice".
IBM a cheltuit cinci miliarde dolari anul trecut pe achiziții de companii de software, domeniul cel mai profitabil al activității companiei.