Janet Jackson, Marvin Gaye, AC/DC, Ray Charles si Beatles au interpretat cele mai licentioase melodii din istoria pop-rock-ului si R&B-ului.

„Sexual Healing", „I Touch Myself" sau „Big Bottom" sint numele citorva dintre cele mai indecente hituri, potrivit unui clasament realizat de revista americana „Entertainment Weekly" („EW"). Din lista celor 25 de piese fara perdea fac parte atit formatii R&B si soul, cit si rockeri sau cintareti pop.

Unul dintre cele mai fierbinti hituri este „Would You Mind", interpretat de Janet Jackson. Lasind la o parte versurile transparente, merita amintit ca artista si-a facut un obicei ca, atunci cind cinta piesa in concert, sa invite un „mascul" din scena, sa-l lege si sa-l excite prin gesturi de care si Madonna s-ar rusina. „I Touch Myself" putea fi auzit la inceputul anilor ’90 la toate radiourile. Vinovatul era duoul australian Divinyls. Acest imn al autogratificarii isi gaseste un concurent serios in materie de erotism in piesa „Je t’aime... moi non plus", graseiata de un alt duet celebru: Serge Gainsbourg si Jane Birkin. In jurul bine cunoscutei piese lansate in 1969 si denuntate de Vatican s-au croit o seama de legende. Una dintre ele spune ca sunetele orgiastice din piesa ar fi fost inregistrate in timpul unei scene fierbinti dintre cele doua staruri.

Pentru cei romantici, pasionati de luminari si trandafiri, „EW" propune un fundal sonor oferit de cintaretul soul Marvin Gaye, cu bine cunoscuta melodie „Sexual Healing". De cealalta parte, fetele R&B de la TLC vor sa arunce peste bord tot sentimentalismul, transformind barbatii in obiecte sexuale („Red Light Special"). Neconventionala Missy Elliott nu mai pridideste cu argourile in piesa „Work It", in vreme ce metalistii de la Spinal Tap au ales sa dea greutate mesajului din „Big Bottom", folosind mai multe chitare bas.

Dintre clasicii rockului, revista „EW" aminteste piesa celor de la Beatles, cu un titlu extrem de explicit: „Why Don’t We Do It In The Road" (1968). La fel de cunoscuta e si piesa „You Shook Me All Night Long" lansata de AC/DC si reluata de Celine Dion, Shania Twain sau Tori Amos. Plina de energie este si piesa „Mess Around" a lui Ray Charles, care a facut sa roseasca destule femei ale anilor ’50 la auzirea versurilor „Now you see that girl with that diamond ring/ She knows how to shake that thing".

Priviti trei dintre clipurile celor mai licentioase melodii:

Janet Jackson, "Would You Mind"Divinyls, "I Touch Myself"Shania Twain, "You Shook Me All Night Long" (cover AC/DC)