Actorul a surprins pe toata lumea in rolul unui capitan pirat ticalos si tilhar, care se imbraca in secret in rochite cu dantela.

ĄPulbere de stele" nu este nici pe departe o capodopera. Este un fantasy romantic, plin de clisee delicioase si scene de basm, genul de poveste care te lasa cu un zimbet timp pe buze si de care te simti oarecum jenat sa recunosti ca ti-a placut sau ca ai empatizat cu eroii preferati si ai stat cu sufletul la gura de-a lungul peripetiilor lor.

Numele din spatele acestei productii sint scriitorul Neil Gaiman si regizorul Mattew Vaughn, care au construit o poveste cu zine venite din alte universuri, rivalitati in dragoste, lupte cu pirati, orasele britanice pustii, actori frumosi, umor, vrajitoare, fete imparatesti si un final cit de poate de fericit. Nu-i de mirare ca filmul este pe primul loc in box office in Romania, unde a facut incasari de peste 130.000 de dolari in doua saptamini.

Cireasa de pe tort este insa Robert De Niro, care joaca un rol total atipic pentru repertoriul sau, dar care i se potriveste ca o manusa, aratind, daca mai era nevoie, ca este unul dintre cei mai flexibili si mai originali actori ai momentului. Filmul ar merita vazut si numai pentru acest rol in care aduce, intr-o anumita masura, cu Kevin Costner in rolul lui Robin Hood. Desi s-a scris ca performanta lui din ĄPulbere de stele" a fost jenanta, ca a fost artificial, exagerat, manierist, De Niro este hot pentru ca nu s-a obosit sa vorbeasca in vreo versiune de accent britanic, desi tot restul echipei a facut asta, iar contrastul acesta ii da o savoare hollywoodiana bine venita, iar personajul pe care il interpreteaza (un bandit zurbagiu pus pe rele si pe sotii care se imbraca in secret in haine de femei) pare o poanta de-a regizorului pe care nu prea stii cum s-o iei, dar care stirneste hohote isterice de ris in sala.