In ziua de marti, 29 aprilie 1980, la ora 9:00, mecanicul de pe locomotiva de manevra nr. 50623 din statia CFR Ploiesti Triaj a observat la linia 11, intr-un vagon-platforma, un cadavru sectionat si a sesizat postul de militie TF Triaj.

S-
In ziua de marti, 29 aprilie 1980, la ora 9:00, mecanicul de pe locomotiva de manevra nr. 50623 din statia CFR Ploiesti Triaj a observat la linia 11, intr-un vagon-platforma, un cadavru sectionat si a sesizat postul de militie TF Triaj.

S-a constituit o echipa operativa, condusa de seful militiei judetului Prahova, care impreuna cu un procuror si un medic legist s-au deplasat la fata locului, constatand urmatoarele:

La linia 11, in vagonul k.s., seria 01-873314241-0, tip platforma, cu partile laterale din metal, inalte de 0,45 metri, gol la un capat, langa peretele interior, se gaseste un trunchi uman, fara cap si membre.
Concluzia medicului legist dupa examinarea sectiunilor de la nivelul membrelor si a gatului a fost ca acestea s-au facut post-mortem.

De la fata locului s-au ridicat probe biologice, urma de incendiu si trei bete de chibrit consumate. S-au executat fotografii color si film judiciar. Au fost controlate si celelalte vagoane din componenta trenului, insa nu s-au gasit alte resturi de cadavru sau urme ce interesau cauza.
 
In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca vagonul respectiv a fost atasat in componenta trenului de marfa 35066 si a circulat cu plecare din statia CFR Mija, judetul Dambovita, in ziua de 28 aprilie 1980, ora 17:48. A ajuns in statia I.L. Caragiale la ora 18:23, de unde a plecat la 29 aprilie 1980, ora 3:14, circuland fara oprire pana in statia CFR Ploiesti Vest, unde a stationat de la ora 4:12 pana la 5:48, iar la ora 6:01 a fost garat in Ploiesti Triaj, la linia 11.

Echipa de verificare comerciala a luat in primire trenul la ora 6:40 fara a verifica continutul vagonului, intrucat era gol. Judiciaristii au facut verificari in complexul statiei Ploiesti Triaj, dar nu au mai fost gasite alte resturi de cadavru sau urme ajutatoare.


In continuare s-au initiat primele masuri care sa conduca la rezolvarea cazului, astfel:
- a fost alertat intreg efectivul militiei judetene si al militiei municipiului Ploiesti;
- instruirea cu datele cazului a sefilor de posturi care se aflau la o convocare de invatamant la resedinta judetului, pentru a face verificari in legatura cu persoanele disparute de la domiciliu;
- verificari in zona caii ferate, tronsoul Ploiesti-Mija, precum si in punctele de oprire si stationare a trenului;
- s-a luat legatura cu militia judetului Dambovita pentru a efectua verificari corespunzatoare pe raza de competenta;
- verificarea tuturor persoanelor (barbati) semnalate ca disparute de la domiciliu sau de la locurile de munca.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.