Modul de actiune al celebrei bande de romani din Spania cunoscuta sub numele de "Comandoul de Excavatoare" a fost preluat si de hotii romani. Dovada este furtul care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi cand persoane necunoscute au reusit sa fu
Modul de actiune al celebrei bande de romani din Spania cunoscuta sub numele de "Comandoul de Excavatoare" a fost preluat si de hotii romani. Dovada este furtul care a avut loc in noaptea de miercuri spre joi cand persoane necunoscute au reusit sa fure un bancomat de pe holul unei banci din cartierul Crangasi (foto).
Jaful a avut loc in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2.30, cinci barbati mascati reusind sa fure un bancomat al bancii Raiffeisen din Crangasi in care se aflau 80.000 de lei. Intreaga operatiune a fost foarte bine planificata, cei cinci hoti reusind sa fure bancomatul in mai putin de cinci minute. Astfel, acestia au acoperit o parte din camerele de supraveghere video, dupa care au inceput sa dizloce bancomatul din suruburi. Urcandu-l apoi in masina cu care au venit, cel mai probabil o dubita.
Furtul a fost descoperit abia ieri dimineata de catre angajatii bancii care au anuntat imediat Politia. La fata locului s-au deplasat lucratori de la Sectia 20 si de la Serviciul Investigatii Criminale al Politiei Capitalei, insa pana in momentul de fata acestia nu au reusit identificarea nici unuia dintre autori. Contactat de ZIUA, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, ne-a declarat ca nu ne poate da amanunte in ceea ce priveste stadiul anchetei, dar a precizat ca exista deja un cerc de suspecti. Politistii au stabilit ca bancomatul care se afla intr-un spatiu deschis pentru public, unde accesul trebuia sa se faca pe o usa care ar fi trebuit deschisa cu o cartela (card), insa aceasta nu a functionat corespunzator, astfel ea deschizandu-se imediat.
Comandoul de Excavatoare
Modul de actiune in cazul jafului din Crangasi seamana cu cel al celebrei bande de romani din Spania cunoscuta sub numele de "Comandoul de Excavatoare". Aceasta a terorizat Spania timp de ani de zile, zeci de banci fiind jefuite de infractorii romani. Banda este considerata a fi una extrem de periculoasa, anchetatorii spanioli sustinand ca unii dintre membrii ei au pregatire paramilitara. "Toti au pregatire paramilitara. Sunt imbracati in negru si poarta cagule, iar modul de operare pare a fi copiat din filme de actiune nord-americane", sustin politistii spanioli. Potrivit acestora, printre infractori sunt si specialisti in electronica. Acestia intrerup sistemele de alarma, apoi smulg bancomatele si se retrag pe drumuri stabilite si studiate cu mult timp inainte. De cele mai multe ori, hotii romani smulg bancomatele cu ajutorul unor excavatoare, dar au existat si cazuri in care au actionat exact asa cum s-a intamplat si la jaful din Crangasi. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.