Faptul ca presedintele Romaniei a devenit presul lui Iuscenko risca sa produca efecte negative in planul populatiei. Si atunci, marinarul pompat cu spanac Chivas, 18 ani, a cugetat ca trebuie sa faca o treaba mare si s-o toarne in capul adversarilor
Faptul ca presedintele Romaniei a devenit presul lui Iuscenko risca sa produca efecte negative in planul populatiei. Si atunci, marinarul pompat cu spanac Chivas, 18 ani, a cugetat ca trebuie sa faca o treaba mare si s-o toarne in capul adversarilor interni, pentru ca populatia sa uite ce nevolnic e pe plan extern, cand sunt in cauza interesele tarii. Si a participat la emisiunea "Nasul", a televiziunii fratelui Paunescu, care nu este oligarh decat atunci cand nu serveste interesele prezidentiale. Cand le serveste, e din familie. Iar moderatorul Radu Moraru, Nasul talk-show-urilor maneliste, a pus blatul. Nici cu familia Becali n-a avut parte de asemenea reprezentatie. De hazna de la mahala. De fapt, de Cod Penal.
Prin prestatia din seara de 31 octombrie, de la B1TV, presedintele tarii a realizat un auto-flagrant. S-a recomandat la scena deschisa ca presedinte penal. Nu doar injurios, nu doar calomnios cu adversarii. Nu doar laudaros ca se sterge pe picioare cu Constitutia, asa cum s-a sters presedintele Ucrainei cu presedintele Romaniei. Ci mult mai grav. Cuprins de betia puterii, Popeye a comunicat un mesaj periculos, cu atat mai alarmant cu cat e vorba de o persoana care conduce tara in asa fel incat da impresia ca trebuie sa i se faca un test de alcoolemie. S-a laudat cu faptul ca in Romania exista politie politica, pe care el o patroneaza si care isi bate joc si de justitie, si de drepturile omului, si de statul de drept, la dispozitia unui sef de stat iresponsabil.
Cel mai grav este nu ca a reiterat sprijinul anticonstitutional pentru PD in campania electorala, ca l-a acuzat, delirant, pe Ludovic Orban de protectie a ... mafiei asfaltului prezidential, ca l-a numit "tanar mafiot obraznic" pe un ministru al Justitiei care isi permite sa-i strice jocurile de protejare a amicilor infractori si de incriminare a inamicilor politici, ori ca a vorbit ca la usa cortului. Cel mai grav este faptul ca seful statului are acces la dosare penale si o recunoaste ca atare, fara teama ca opinia publica i-ar putea cere socoteala. Mizeaza, adica, pe prostia populatiei care, crede el, nu-si da seama ca un presedinte de tara nu are ce sa caute cu nasul in dosare penale, iar cine i le pune la dispozitie intra sub incidenta penala. Ca si cel ce le solicita sau doar le foloseste.
De unde stie presedintele tarii ca ministrul Orban "s-ar putea sa aiba probleme" in justitie? Se impune o ancheta neintarziata. Si o atitudine concertata a mass-media. Presedintele de la Cotroceni trebuie sa raspunda. El e atat de las incat acuza in absenta. Musca si fuge. Refuza confruntarea deschisa cu adevaratul lui Nas, Sorin Rosca Stanescu. Se teme sa se confrunte public si cu premierul Tariceanu. Seful statului n-ar avea curaj sa vina la o emisiune a unor moderatori ca Ion Cristoiu, Mihai Gadea, Dana Grecu, Gabi Firea, Victor Ciutacu. Si nici sa se afle fata in fata cu interlocutori ca Ludovic Orban, Crin Antonescu, Tudor Chiuariu, Relu Fenechiu, ca sa nu mai vorbim de Dinu Patriciu. Stie ca l-ar face varza. De Bruxelles.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.