DUBII. O echipa de cercetatori de la Institutul de Cercetare Alimentara din Marea Britanie (MB) au avertizat ca fortificarea fainii cu acid folic poate duce la declansarea unor probleme serioase de sanatate: cancer al intestinului, boli ale sangelui. Initial, demersul a fost laudat intrucat acidul folic a fost corelat cu prevenirea afectiunilor la nivelul sistemului nervos, ca Spina Bifida in cazul copiilor nenascuti. Cercetatorii au facut demersuri pentru a se face si alte cercetari asupra acidului folic pentru a sti atat beneficiile, cat si riscurile adaugarii acestui tip de supliment in faina in MB. Noua cercetare este benefica intrucat oamenii de stiinta si-au insusit descoperirile conform carora acidul folic este metabolizat in intestinul mic inca din anul 1980.


INTOXICATI. Un numar de 22 de copii  cu varste intre 3 si 5 ani si trei adulti de la o gradinita din Slatina au fost internati in ultimele 48 de ore la Spitalul Judetean Olt cu toxiinfectie alimentara. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Olt au prelevat probe din mancarea consumata de copii si adulti, iar la inceputul saptamanii viitoare urmeaza sa primeasca rezultatul si sa stabileasca motivul toxiinfectiei. Directorul Autoritatii de Sanatate Publica Olt, Dana Conea, a declarat ca micutii si adultii sunt in afara oricarui pericol. Acestia sunt internati la Spitalul Judetean Slatina, unde sunt tinuti sub tratament. (Nicoleta Catana)