Dupa investigatii facute pe coltul mesei de la OTV, cercetari realizate prin clarviziune si teste in care carnea e arsa cu acid sub ochii lui Dan Diaconescu, in povestea Elodiei a intervenit acum, la Acasa TV, actul artistic.

Miercuri seara, la ,,Povestiri de noapte’’, cintareata de muzica populara Gherghina Stancu a dat glas tinguitor unei balade pentru Elodia. "Elodia e moarta/ Si totusi ea traieste/ Din pozele-i frivole/ Suav ea ne zimbeste", cinta autoarea populara nu doar de dragul constructiei melodice, ci si "pentru sensibilizarea lui Cioaca, pentru ca el sa marturiseasca, pentru ca adevarul iese intotdeauna la lumina". Cintecul, facut peste noapte, a plecat de la multele sesiuni prelungite de investigatii de la OTV, cumulate cu o seara de meditatie, spune Gherghina Stancu: "Intr-o seara, cind stateam la mine la tara, mi-am creat imaginea ei si mi s-a aratat moarta si arsa". Cu atitea emisiuni despre Elodia la activ, Gherghina Stancu i-a creat profilul psihologic si ei, si sotului banuit, Cristian Cioaca, la portretul politistului adaugind si ceva consideratii astrologice: "Ea era o femeie neinteleasa, care s-a lasat prada sentimentelor, Cioaca e un barbat foarte puternic, care-si joaca propriul rol, mai bine s-ar fi facut actor. Are multa imaginatie si intuitie, e Pesti ca zodie, bine, nu stiu singur cind s-a nascut, dar trebuie sa fie Pesti. E si foarte hotarit, de aia cred eu ca are ascendentul in Taur".

"Balada Elodiei" nu este singura creatie inspirata de evenimente la zi a Gherghinei Stancu. O emisiune electorala si o alta seara de meditatie la tara au impins-o sa scrie o oda lui Traian Basescu, "Biruinta lui Traian".

Asculta "Balada Elodiei"