Referindu-se la trecutul lui Basescu, Emil Constantinescu isi exprima surprinderea ca un fost "nomenclaturist", care "toata viata a fost informator si colaborator al Securitatii, isi permite sa combata sistemul securisto-comunist". "Putem sa ne facem
Referindu-se la trecutul lui Basescu, Emil Constantinescu isi exprima surprinderea ca un fost "nomenclaturist", care "toata viata a fost informator si colaborator al Securitatii, isi permite sa combata sistemul securisto-comunist". "Putem sa ne facem ca nu vedem faptul ca asa-zisa sa <<lupta>> cu presedintele Ion Iliescu nu esta o lupta impotriva oligarhiei securisto-comuniste ci o lupta inversunata pentru sefia acestei oligarhii?", subliniaza fostul presedinte. El apreciaza ca "sursa agitatiei permanente si galagioase" a lui Basescu este "frica de a nu fi parasit de cercurile mafiote care l-au finantat si ca acestea sa nu-si gaseasca alti sustinatori in zonele de decizie politica". "Traian Basescu nu poate lupta impotriva Securitatii. El este Securitatea. (...) Traian Basescu nu poate reforma Justitia, pentru ca el insusi este un obiect de activitate al Justitiei. Locul sau nu este la Cotroceni, ci pe culoarele DNA si in salile de judecata. (...) Traian Basescu nu poate reforma clasa politica pentru ca reprezinta exact ce trebuie reformat in aceasta: demagogia, minciuna, aroganta, tradarea valorilor, dispretul fata de ideologii, lipsa de respect pentru lege si institutiile statului. Traian Basescu nu poate reforma societatea romaneasca pentru ca reprezinta ce e mai rau in aceasta: dispretul fata de cultura si educatie, cultivarea instinctelor primitive, ale urii si dispretului fata de minoritatile etnice, sexuale, vulgaritatea in comportament si limbaj, lipsa de loialitate, spiritul conflictual, arivismul", spune Constantinescu. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.